Západné elity strácajú moc a dôkazom toho je koordinovaná hystérie voči Rusku, tvrdí britský diplomat

28.03.2018 | 12:32
  0
Peter Ford v interview pre RT vyhlásil aj to, že Donald Trump je vo svojich rozhodnutiach obmedzovaný temným štátom.

Tlak na Moskvu ohľadne údajnej ruskej stopy v prípade otravy Sergeja Skripaľa a koordinované vyhostenia diplomatov je dôkazom „politickej vojny“ proti Rusku a jasným príkladom „hystérie“. V rozhovore pre RT to vyhlásil bývalý britský diplomat.

Peter Ford si myslí, že západná elita sa z dôvodu prítomnosti väčšej vnútornej opozície, snaží udržať pri moci.

„Rozsah toho celého je skutočne prekvapujúci, ale je to len dôkaz toho, že hystéria je nákazlivá. To, čo sme v Británii za posledné dva týždne videli, bolo klasickým prípadom hystérie, ktorú vláda vybičovala a prevažne pravicové médiá rozdúchali,“ poznamenal Ford.

Diplomat sa domnieva, že tieto kroky sú „reakciou elít na stratu moci“.

„Elity v posledných rokoch prehrali na viacerých frontoch, napríklad referendum o Brexite,“ povedal Ford s tým, že práve „tieto elity sa v rámci svojej obrany vymedzujú voči tomu, čo nazývajú populizmus, čo je v podstate demokratické hnutie, ktoré sa im nepáči“.

Ford priznal, že najnovšie kroky Bieleho domu proti Kremľu sú nepriateľské, avšak zdôraznil, že tie prišli až po tom, ako Donald Trump údajne vzdoroval svojim poradcom a blahoželal Vladimírovi Putinovi k jeho znovuzvoleniu za ruského prezidenta. Bližšie v článku InfoVojny: Trump vyhlásil, že vychádzať s Ruskom je dobrá vec

„Je celkom jasné, že Trumpova odvážna reakcia dokazuje mieru pochopenie pre Rusko a poukazuje na skutočnú vôľu spolupracovať,“ odkázal britský diplomat na Trumpov telefonát. V tejto súvislosti dodal, že americký prezident vtedy pravdepodobne ignoroval písané inštrukcie z prostredia tzv. temného štátu. Upozornil aj na to, že Trump je vo svojich rozhodnutiach limitovaný.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti