Zahraniční sponzori zvýšili svoju finančnú podporu ruskej opozícii

06.03.2018 | 12:50
  0
Uvádza sa to v správe výboru ruského parlamentu.

Výbor hornej komory ruského parlamentu, ktorý sa zaoberá ochranou štátnej suverenity zverejnil v pondelok správu, v ktorej je zmienka o náraste finančných prostriedkov zo zahraničia. Týka sa to predovšetkým financovania opozičných hnutí a politikov.

„Zasahovanie Západu prebieha viac opatrným spôsobom a pomerne často je zamaskované tak, že ani príjemcovia týchto prostriedkov nemusia pochopiť, že sú ovplyvňovaní," uviedli autori správy.

Typickým príkladom podobnej kampane, ktorú podporujú zahraniční sponzori, je výzva na bojkot volieb, na ktorý vyzval opozičný politický aktivista Alexej Navaľnyj a jeho stúpenci.

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov na pondelňajšom zasadnutí komisie pre ochranu štátnej suverenity uviedol, že väčšinu pokusov ovplyvniť ruskú vnútornú politiku zvonku realizovali Spojené štáty.

„Je dôležité pochopiť, že práve Washington zasahuje do našich vnútorných záležitostí rôznymi kanálmi, ale na druhej strane sa aktívne snaží obviňovať nás zo zasahovania do vnútorných záležitostí Ameriky,“ vysvetlil politik.

Rjabkov dodal, že americký prezident Donald Trump nedodržal svoj predvolebný sľub, že nebude zasahovať do vnútorných záležitostí iných štátov.

Námestník ministra vyjadril predpoklad, že napätie medzi Ruskom a USA sa bude v rámci informačnej vojny zvyšovať.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti