Z výskumu IPS CMU vyplýva, že USA už desiatky rokov masovo zasahujú do volieb po celom svete

10.12.2017 | 10:16
  0
USA už viac ako rok šíria dezinformácie a klamstvá o ruskom zasahovaní do volieb po celom svete.

Rusi mali podľa amerických a západných „demokratov“ už údajne zasahovať do volieb v USA, vo Francúzsku, v Nemecku, Rakúsku, či dokonca aj do referenda v Británii a Katalánsku. Aká je ale skutočná pravda? Kto neustále zasahuje do volieb po celom svete a manipuluje nimi?

Touto otázkou sa zaoberal vedecký pracovník Inštitútu pre politiku a stratégie americkej Carnegie Mellon University (IPS CMU) Don Levin, ktorý sa bližšie pozrel na zasahovanie USA do volieb v krajinách po celom svete. A výsledok je viac ako očakávaný. Z výskumu Dona Levina, ktorý rozoberá britský portál Channel 4, vyplýva, že od roku 1946 došlo až k 117 zásahom do volieb cudzou mocnosťou a z toho až 70 % mali na svedomí USA!

Podľa zistení Levina, USA využili tzv. “tajnú taktiku” na ovplyvňovanie volieb, ktorú aplikovali v krajinách ako Guatemala, Brazília, Salvador, Haiti, Panama, Izrael, Libanon, Irán, Grécko, Taliansko, Malta, Rumunsko, Bulharsko, Albánsko, Srí Lanka, Filipíny, Južný Vietnam, Japonsko a taktiež napr. aj u nás na Slovensku! Channel 4 to síce nešpecifikoval, no mal na mysli pravdepodobne voľby z roku 1998, ktoré boli špecifické tým, že do nich boli azda prvýkrát v histórii samostatnej SR kvôli zvrhnutiu vlády vtedajšieho premiéra Vladimíra Mečiara naliate desiatky miliónov dolárov pochádzajúce zo Západu a mimovládnych organizácií!

Koniec koncov, priznal to pred časom aj samotný Soros na univerzite v Bratislave, keď povedal, že do politickej zmeny na Slovensku investoval dvadsať miliónov dolárov. A jeho dve tunajšie spoločnosti boli následne potom poverené kvázi dozorom nad privatizáciou. Túto skutočnosť nedávno priznal na diskusii s názvom „Otvorene o extrémizme“ aj redaktor zapredaného Denníka N Martin Šimečka, ktorý doslova povedal: „George Soros je, trúfam si povedať, môj priateľ, aj keď sme sa už dlho nevideli.

Je to jeden z najlepších finančníkov. Časť svojich peňazí dáva na to, aby pomáhal liberálnej demokracii. Možno aj vďaka Sorosovým peniazom, ktorými pomáhal mimovládnym organizáciám, aby chodili po Slovensku a burcovali proti Mečiarovi, dokonca bez jeho peňazí by sme to možno neboli dokázali. Čiže pre mňa je to človek, ktorý nám pomohol poraziť Mečiara.”

Tak čo, kto manipuluje a zasahuje do volieb po celom svete, nehovoriac o sponzoringu násilných prevratov a revolúcií s nedoziernymi dôsledkami, medzi ktoré patrí aj súčasná vojna s terorizmom v Iraku a Sýrii?! Je to Rusko alebo americkí „demokrati“ a za nimi stojaci elitári a globalisti? Myslím, že odpoveď je viac ako jednoznačná!

Martin Bago

Zdroj: blog.infovojna.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti