VIDEO: Vyjadrenie Slovenských brancov k aktuálnym obvineniam zo strany ministra obrany

24.07.2018 | 18:38
  0
Vyhlásenie predsedu NVB - hlavného veliteľa síl SB Petra ŠVRČEKA a podpredsedu síl SB Michala FELINGA k aktuálnym obvineniam médii a MOSR voči štruktúram Slovenských brancov.

Organizácia Slovenskí Branci sa nikdy nestavala do pozície alternatívnej armády SR. Dištancujeme sa od akéhokoľvek obvinenia, že sme hrozbou pre túto krajinu alebo pre jej občanov. Sme vlastenci milujúci svoju krajinu a naša motivácia je práve opačná a teda výpomoc našej vlasti a jej občanom.

Sme organizácia ktorá v minulosti ako aj v súčastnosti úzko spolupracuje so štátnymi zložkami ako je NAKA a SIS kde sme poskytovali a poskytujeme dlhodobo informácie vedúce k zamedzeniu viacerých závažných trestných činností ktoré sú v súčastnosti v štádiu prešetrovania a preto nemôžeme poskytnúť bližšie informácie.

Preto vnímame podnet od ministra obrany pána Gajdoša, na prešetrenie našej org. pozitívne, aby sme vyvrátili akékoľvek podozrenia na našu organizáciu.

Slovenskí Branci sú pripravení plne spolupracovať so všetkými orgánmi ktoré budú našu org. a jej činnosť prešetrovať.

Takisto sa dištancujeme od tvrdení, že sme ozbrojení alebo , že máme vojenskú techniku. Branci v rámci svojich výcvikov používajú výlučne znehodnotené zbrane neschopné streľby.

Dôrazne odmietame a dištancujeme sa od akejkoľvek politickej strany ako aj od strany ĽSNS. S touto stranou nemáme žiadne kontakty, nikdy sme s nimi nespolupracovali na žiadnej úrovni a vyhlásenia pána Hoľka o prevzatí SB pánom Kotlebom sú veľmi nešťastné a zavádzajúce.

Insígnie OSSR nepoužívame a ani sme ich nikdy nepoužívali. SB používa výsostne len vlastné označenia.

Taktiež odmietame, aby sme boli verejne označovaní, za nelegálne združenie nakoľko naše občianske združenie je oficiálne schválené ministerstvom vnútra.

Peter Švrček - predseda NVB, hl. veliteľ síl SB

Zdroj: facebook.com/slovenskibranci1


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti