VIDEO: Vražda novinára Kuciaka ako súčasť väčšieho plánu?

13.03.2018 | 15:47
  0
ĽSNS podala trestné oznámenie.

Matovič tvrdí, že Fico rokoval s Kotlebom o prípadnej tichej podpore menšinovej vláde
Premiér Robert Fico sa podľa lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igora Matoviča dnes ráno stretol s predsedom Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Mariánom Kotlebom. Matovič povedal, že informácie získal od ľudí blízkych Smeru-SD.

Matovič je presvedčený, že témou stretnutia bola prípadná tichá podpora Ficovej menšinovej vláde zo strany ĽSNS. „Čo iné mohli dohadovať ako to, že Fico vymení Bugára (predseda Mostu-Híd) za Kotlebu,“ vyhlásil. Trestné oznámenie na OĽANO pre podozrenie zo spáchania trestného činu úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky zo strany ĽSNS je podľa Matoviča „cynickou výhovorkou, aby kotlebovci ospravedlnili to, že musia vládnuť s Ficom“.

Matovič vyhlásil, že podľa jeho informácií minister vnútra Robert Kaliňák dal riaditeľovi Národnej protikorupčnej jednotky NAKA Róbertovi Krajmerovi príkaz, aby u Matoviča doma vykonal domovú prehliadku pod akoukoľvek zámienkou. „Fašista Kotleba ma následne obvinil z toho, že som za vraždou Kuciaka,“ vyhlásil Matovič. Toto všetko podľa neho dokazuje, že Fico a Kaliňák „urobia všetko pre to, aby neskončili v base a získali čas, aby zahladili stopy“.

ĽSNS dnes podala na Generálnu prokuratúru SR podnet v súvislosti s výrokom lídra hnutia OĽANO Igora Matoviča. Na zázname z pondelkovej tlačovej besedy Matoviča možno počuť, ako Matovič hovorí: „Míľnik, ktorý sme dosiahli vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice by, predpokladám, mohol konečne spôsobiť aj návrat k svedomiu pri poslancoch Smeru.“

Zdroj: ĽSNS/pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti