VIDEO: V Chemnitzi po vražde Nemca rastie hnev voči imigrantom

27.08.2018 | 16:46
  0
Zavraždený Nemec a ďalší boli zranení po tom, ako prišli na pomoc skupine žien, ktoré obťažovali imigranti.

Jeden muž zahynul a ďalší dvaja utrpeli zranenia vo východonemeckom meste Chemnitz, kde počas miestnych víkendových slávností došlo k hádke a následnej potýčke medzi osobami “rôznych štátnych príslušností”. Zrážka nasledovala po pochode, počas ktorého na policajtov hádzali fľaše, informovala v nedeľu agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

Dôvody osudnej bitky po ukončení sobotňajšieho programu mestských slávností v Chemnitzi z noci na nedeľu nie sú jasné. Polícia uviedla, že sa začala “slovným sporom”, po ktorom niekto smrteľne zranil 35-ročného Nemca.

Policajti zadržali dvoch mužov pre podozrenie z účasti na zrážke, pri ktorej bol údajne použitý nôž. Na internete kolujú informácie, že zavraždený Nemec a ďalší boli zranení po tom, ako prišli na pomoc skupine žien, ktoré obťažovali imigranti. Polícia tieto informácie na základe doterajšieho vyšetrovania nepotvrdila. Zdôraznila tiež, že sa nebude podieľať na dohadoch, píše agentúra DPA.

V nedeľu popoludní sa v centre Chemnitzu zhromaždilo okolo 1000 ľudí, prevažne futbalových fanúšikov a nacionalistov, korí chcú nájsť vrahov a vziať  zákon do vlastných rúk. Podľa denníka Bild sa medzi niekoľkými stovkami demonštrantov nachádzali aj “násilnícki pravičiari”, ktorí protestovali proti kriminalite cudzincov a skandovali heslá ako “My sme národ”. Stredonemecký rozhlas (MDR) priniesol správu o potýčkach. Polícia privolala posily z neďalekých miest.

Zdroj: topky.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti