VIDEO: Ukrajina zverejnila nahrávku s incidentom v Kerčskom prielive

27.11.2018 | 10:28
  0
Nedeľný incident v Kerčskom prielive vyvolal obavy z vypuknutia otvoreného vojenského konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou.

Ukrajinská tlačová agentúra UNIAN zverejnila videozáznam, ktorý zachytáva, ako loď ruskej pobrežnej stráže Don vrazila v nedeľu do ukrajinského remorkéra, keď sa spolu s inými ukrajinskými loďami presúval z prístavu Odesa cez Azovské more do prístavu Mariupol.

"Loď pobrežnej stráže Don narazila do nášho remorkéra, čoho dôsledkom bolo poškodenie jeho hlavného motora," uviedlo na svojej facbookovej stránke ukrajinské námorníctvo. Následkom nárazu malo byť taktiež poškodené oplechovanie plášťa lode a pozorovací mostík. Došlo aj k strate záchranného člnu.

Na záberoch je počuť, ako kapitán ruskej lode dáva vulgárnym spôsobom príkazy posádke. Počas navigovania lode do kolízie s plavidlom ukrajinského námorníctva kapitán povzbudzoval svojich mužov slovami: "Rýchlejšie, pohyb! Dobrá práca! Rozdrvte ich z pravoboku! Ku... narazte do nich sprava! Rozmliaždite ich!" Po náraze ruskej lode do remorkéru je následne počuť jedného z členov posádky kričať: "To bolo skvelé."

Podľa informácií agentúry UNIAN, boli zábery tohto incidentu nakrúcané posádkami lodí, ako aj veliteľstvom ukrajinského námorníctva, pričom relevantné agentúry by mali od ukrajinskej vlády dostať kompletnú správu.

Nedeľný incident v Kerčskom prielive vyvolal obavy z vypuknutia otvoreného vojenského konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou. V reakcii na tieto udalosti ukrajinský parlament schválil vyhlásenie stanného práva.

Zdroj: dnes24.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti