VIDEO: Španielska polícia zastavila druhý útok, zabila päť podozrivých

18.08.2017 | 06:27
  0
O útok sa pokúsili v pobrežnom mestečku Cambrils 120 km južne od Barcelony.

Španielska polícia zabila v noci na piatok päť ľudí, ktorí sa pokúsili zraziť chodcov v osobnom automobile v pobrežnom meste Cambrils, nachádzajúcom sa približne 120 kilometrov južne od Barcelony.

Páchatelia zranili šesť civilistov a jedného policajta pred tým, než ich bezpečnostné sily dokázali odzbrojiť. Dvaja zranení sú vo vážnom stave.

Počas naháňačky sa vozidlo s útočníkmi prevrátilo a policajti ich zastrelili pri pokuse o útek. Štyria boli zabití priamo na mieste činu. Piaty podozrivý utrpel zranenia a bol zadržaný, neskôr však na následky zranení zomrel.. Niektorí mali na sebe vesty s výbušninami, uviedla katalánska polícia.

Situácia v meste je už podľa polície pod kontrolou. Pyrotechnici potom zlikvidovali výbušniny prostredníctvom kontrolovaných explózií.

Incident nasledoval po štvrtkovom útoku v Barcelone, ktorý si vyžiadal 13 obetí a viac ako sto ďalších utrpelo zranenia.

V piatok už boli bezpečnostné sily ostražité a druhý teroristický útok okamžite zastavili. Polícia vyzývala obyvateľov mesta Cambrils, aby počas zásahu nevychádzali z domov. Počas operácie v blízkosti miestneho prístavu ozývala streľba a húkanie sirén.

Podľa katalánskej regionálnej vlády sú medzi 13 mŕtvymi a približne 100 zranenými následkom útoku v Barcelone občania 24 krajín. V zozname zabitých zatiaľ oficiálne figuruje len občan Belgicka a medzi zranenými občianka Grécka. Nemecká vláda preveruje správy o tom, že medzi obeťami sú aj občania Nemecka.

Zdroj: ČTK/RT


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti