VIDEO: Polícia zadržala v Moskve stovky účastníkov protestov

27.03.2017 | 08:47
  0
V policajnej cele skončil aj organizátor protestov, opozičný líder Alexej Navaľnyj.

Moskva 27. marca - Ruská polícia zadržala stovky účastníkov protestov, ktoré sa v nedeľu konali vo väčších mestách po celej krajine. V policajnej cele skončil aj organizátor protestov, opozičný líder Alexej Navaľnyj. 

Najväčšia demonštrácia sa konala v centre Moskvy, kde podľa polície vyšlo do ulíc 7000-8000 ľudí. Samotná moskovská polícia odhadla počet zadržaných na približne 500. Podľa aktivistov z organizácie OVD-Info bolo v Moskve zaistených až vyše 900 osôb. 

V Petrohrade protestovalo voči korupcii približne 5000 demonštrantov požadujúcich odstúpenie prezidenta Vladimira Putina a odchod "zlodejov" z Kremľa. Polícia tam zadržala okolo 130 ľudí. 

Zatýkalo sa aj počas demonštrácií vo Vladivostoku a Chabarovsku na Ďalekom východe, kde policajti celkovo zaistili najmenej 37 osôb. Približne 40 protestujúcich zadržali v dagestanskej metropole Machačkala. 

Hromadné zatýkanie účastníkov pokojných protestov v Rusku odsúdilo americké ministerstvo zahraničných vecí, ktoré vyzvalo na ich okamžité prepustenie. Vyjadrilo pritom veľké znepokojenie nad zadržaním Alexeja Navaľného, ktorého policajti zaistili cestou na demonštráciu v Moskve. 

Nedeľňajšie protesty boli najväčším koordinovaným prejavom nespokojnosti v Rusku od mohutných demonštrácií z rokov 2011-2012. 

Zdroj: TASR


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti