VIDEO: Polícia vypratáva v Paríži ďalšie dva tábory migrantov

04.06.2018 | 09:36
  0
Minulý týždeň úrady vypratali väčší tábor na severovýchode francúzskej metropoly.

Francúzska polícia začala v pondelok vypratávať dva ilegálne, provizórne utečenecké tábory v Paríži. Podobnú operáciu podnikla aj minulý týždeň. Ide o najnovší pokus vlády vyriešiť problém s prílevom migrantov, ktorému Francúzsko čelí posledné tri roky, informovala tlačová agentúra Reuters.

Podľa vyhlásenia parížskej polície príslušníci likvidujú táborisko v oblasti Porte des Poissonniers na severovýchodnom okraji Paríža a ďalšie neďaleko mestského vodného kanála Saint-Martin.

Minulý týždeň úrady vypratali väčší tábor "Millénaire" s približne 1000 migrantmi, nachádzajúci sa takisto na severovýchodnom okraji Paríža. Týchto migrantov následne rozviezli do rôznych ubytovacích zariadení po celom Paríži.

Európa začala čeliť migračnej kríze v roku 2015, čo bol dôsledok vojen v Líbyi a Sýrii. Vtedy sa snažilo dostať do Európy cez Turecko alebo po mori vyše milióna ľudí z Afriky a Blízkeho východu, ale aj mnoho ľudí z Afganistanu.

Vo Francúzsku väčšina z prúdu migrantov skončila v severnom prístave Calais, kde však úrady koncom roka 2016 zlikvidovali obrovský tábor. Takmer všetci ostatní migranti sa zhromažďovali v Paríži a na juhovýchode krajiny pri francúzsko-talianskej hranici.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti