VIDEO: Polícia v Nemecku zastavila konvoj americkej armády a požadovala doklady

11.01.2018 | 14:14
  0
Nemeckí policajti dali Američanom najavo, že nestoja nad zákonom.

Incidient sa odohral po tom, ako príslušníci nemeckej polície zastavili transport šiestich húfnic americkej armády s tým, že vozidlá sú preťažené a nemajú správne identifikačné doklady.

Diaľnice v Nemecku sú známe svojou hustou premávkou, takže nie je žiadnym prekvapením, že miestna polícia je na podobné prípady pripravená. Avšak konvoje americkej armády s delostreleckými mechanizmami nie sú každodennou rutinou nemeckých policajtov pri riešení dopravných priestupkov.

Dopravná polícia v Spolkovej republike Sasko zastavila takýto konvoj v stredu na diaľnici A4. Armádny presun smeroval do nezverejnenej lokality, kde sa nachádzajú americkí vojaci. Konvoj tvorilo šesť amerických samohybných húfnic M109. Uvedený tranzit bol zastavený v blízkosti východonemeckého mesta Bautzen.



„Dôkladná inšpekcia (konvoja) ukázala, že chýbajú požadované prepravné doklady, náklad bol príliš široký a predovšetkým príliš ťažký,“ vysvetlila polícia. Jedno z nákladných vozidiel bolo dokonca preťažené o 16 ton. Navyše vozidlá, ktoré riadili vodiči z poľskej špedičnej firmy prekračovali aj emisný limit.

Z dôvodu uvedených nedostatkov, zabránila nemecká polícia presunu konvoja, pokiaľ nebude zabezpečený transport vhodnejšími vozidlami. Vo vyhlásení dopravnej polície sa uvádza, že vodiči a prepravná firma dostali pokutu.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti