VIDEO: Po zastrelení Senegalčana vyšli do ulíc Florencie africkí migranti

07.03.2018 | 11:04
  0
Prisťahovalci vnímajú výsledok parlamentných volieb ako súčasť protimigračných nálad v krajine.

Ulice talianskeho mesta Florencia zaplavili africkí utečenci, ktorí vyjadrovali svoj protest v súvislosti so zastrelením senegalského pouličného predavača.

Približne 300 ľudí, väčšinou pôvodom zo Senegali senegalského pôvodu protestovalo v utorok v centre Florencie. Demonštranti vyzvali starostu Diega Nardella, aby sa s nimi prišiel porozprávať. Ten túto výzvu akceptoval. Po agresívnych prejavoch niektorých účastníkov protestu, pri ktorých došlo k štuchancom a sácaniu, Nardella stretnutie s demonštrantmi opustil.

„História Florencie je príbehom dialógu, mesto chápe hnev za smrť človeka, ale neprijíma násilie," povedal pred svojím odchodom primátor.

Desiatky rozhnevaných migrantov prechádzali centrom Florencie a skandovali „Dosť bolo rasizmu!“, prevracali koše, skútre, bicykle a krabice s kvetmi.


Podľa vyjadrenia polície páchateľ Roberto Pirrone zasiahol svoju obeť šiestimi výstrelmi z pištole. Rasovú motivováciu však policajti vylúčili. Pirrone mal licenciu na nosenie športovej zbrane. Polícia ďalej uviedla, že dôchodca mal finačné problémy a plánoval spáchať samovraždu. Neskôr sa však rozhodol, že ešte pred tým zastrelí prvú osobu, ktorú na ulici stretne.

Napriek tomu niektorí demonštranti dávajú streľbu do súvisu s výsledkom nedeľných parlamentných volieb, v ktorých sa antimigračná strana Liga Severu stala druhým najsilnejším politickým subjektom v Taliansku.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti