VIDEO: Pellegrini reaguje na Danka

18.04.2018 | 15:06
  0
Premiér sa predsedovi koaličnej SNS ospravedlnil za to, že ho vopred neinformoval o odchode policajného prezidenta Tibora Gašpara.


Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) chce na štvrtkovom stretnutí so SNS uistiť národniarov, že je ich spojenec a nie nepriateľ. Povedal to pred rokovaním parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií v reakcii na rozhodnutie predsedníctva SNS.

Národniari si chcú s Pellegrinim vysvetliť otázky, ktoré vznikajú pri vládnutí. Hoci pred mesiacom vyslovili premiérovi a vláde dôveru, dnes tvrdia, že Pellegrini je pre nich z hľadiska postojov neznámy. Hovorili o tom na tlačovej konferencii.

Predseda vlády by uvítal, keby partneri neriešili nedorozumenia cez médiá, ale za rokovacím stolom.

Predseda vlády si nemyslí, že šéf SNS Andrej Danko má s ním problém. "Pravdepodobne ma chce viac spoznať," podotkol Pellegrini, podľa ktorého si nedorozumenia vysvetlia. "Tragédiu by som z toho nerobil," uviedol. Zároveň deklaroval, že vytvorí podmienky na to, aby nominanti SNS mohli napĺňať svoje priority.

Premiér verí, že po vydiskutovaní si nedorozumení bude môcť on a celá vláda ďalej pracovať. "Rád by som už pracoval a nie len každý deň reagoval na konšpirácie," doplnil.

Zároveň sa ospravedlnil Dankovi, že ho vopred neinformoval o odchode policajného prezidenta Tibora Gašpara. Tvrdí, že v ten deň bol veľký zhon a chcel konať len v prospech koalície. O nominácii na ministra vnútra budú hovoriť na koaličnej rade.

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti