VIDEO: Neovládateľný dav zástancov a odporcov Trumpa rozohnali plynom

20.01.2017 | 11:22
  0
Na jedného muža mávajúceho protrumpovskou vlajkou hádzali slniečkári odpadky a naháňali ho až k neďalekému divadlu Warner Theater vo Washingtone.

Washington 20. januára - Protestujúci ľudia aj zástancovia novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa sa vo štvrtok neskoro večer dostali do zrážok pred budovou vo Washingtone, kde sa konalo podujatie na Trumpovu podporu v predvečer jeho inaugurácie. Polícia použila proti niektorým protestujúcim slzotvorný plyn v snahe dostať pod kontrolu neovládateľný dav. 

Stovky protestujúcich ľudí sa vo štvrtok večer zhromaždili pred budovou novinárskej organizácie National Press Club v centre hlavného mesta USA, kde sa konal koktailový večierok "DeploraBall". Ide o názov poukazujúci na výrok Trumpovej demokratickej súperky v prezidentských voľbách Hillary Clintonovej, ktorý vyslovila počas kampane na adresu mnohých Trumpových zástancov - nazvala ich "basket of deplorables", teda "kôš plný zúfalcov".

Protestujúci pískali a hučali zakaždým, keď hostia prichádzali na večierok v oblekoch, smokingoch a róbach, alebo keď z neho odchádzali.

Na jedného muža mávajúceho protrumpovskou vlajkou hádzali demonštranti odpadky a naháňali ho až k neďalekému divadlu Warner Theater.

Zdroj: TASR/RT


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti