VIDEO: Nemci protestovali v Mníchove proti novému policajnému zákonu a špehovaniu internetu

11.05.2018 | 09:53
  0
Akcie sa zúčastnili aj viacerí bavorskí politici.

Okolo 30.000 ľudí vyšlo vo štvrtok do ulíc v Mníchove, aby protestovali proti novému policajnému zákonu presadenému krajinskou vládou, ktorý rozširuje kompetencie bezpečnostných zložiek vrátane monitoringu počítačov a mobilných telefónov.

Organizátori hovoria o viac ako 40.000 účastníkoch protestnej akcie.

Predsedníčka strany Mut - Claudia Stammová, ktorá je zároveň členkou bavorského krajinského parlamentu uviedla, že je potrebné udržať tlak protestujúcich s tým, že ľudia si nemajú nechať vziať svoje slobody.

Natascha Kohnenová - predsedníčka sociálno-demokratickej strany (SPD) v Bavorsku v tejto súvislosti povedala, že „spolková vláda sa v súčasnosti pokúša vytvoriť štát fungujúci pod policajným dozorom“. Vyjadrila tiež obavy zo straty slobody.

Demonštranti potom absolvovali pochod centrom mesta, aby sa následne rozišli po záverečnom mítingu na inom mníchovskom námestí.

Frakcia v Bavorsku vládnucej Kresťanskosociálnej únie (CSU) na sklonku apríla zmiernila niektoré kontroverzne vnímané pasáže normy.

Ako vyplýva z večerných informácií Bavorského rozhlasu, napriek zadržaniu celkove 14 osôb prebehla demonštrácia za účasti tak značného počtu osôb pokojne.

Zdroj: pravda.sk / ruptly


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti