VIDEO: Ministerka Saková stratila moju dôveru, správa sa ako Kaliňákova pravá ruka, vyhlásil Kiska

06.08.2018 | 17:21
  0
Prezident tak reagoval na medializovanú kauzu únosu vietnamského podnikateľa.

Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer) stratila dôveru prezidenta SR Andreja Kisku. Slovenská hlava štátu to uviedla po stretnutí s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer). Ministerka sa podľa Kisku správa, ako keby bola pravou rukou bývalého šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka (Smer) a začína ju vnímať ako prekážku vyšetrenia prípadu únosu vietnamského podnikateľa.

„Jej aktuálne stanoviská k podozreniam zo zneužitia štátnej moci sa zatiaľ javili ako zle skrývaná snaha zametať stopy a chrániť bývalé vedenie,“ povedal o Sakovej prezident.

Pripomenul, že jej nomináciu považoval za premrhanú príležitosť ukázať ľuďom, že nová vláda je ochotná zmeniť štýl vládnutia. Aj pri pondelkovom stretnutí s premiérom zopakoval, že ak chce vrátiť dôveru ľudí v štát, ministerstvo vnútra je kľúčové.

„Podozrenia z toho, že slovenský vládny špeciál bol zneužitý na únos sú známe už dlho. Sám som vyzýval, aby slovenské úrady začali konať a podozrenia vyšetrovať,“ povedal po stretnutí s premiérom Petrom Pellegrinim prezident Kiska. Ľudia na Slovensku majú podľa jeho slov právo dozvedieť sa pravdu od slovenských vyšetrovateľov.

„Už bolo dosť alibizmu a výhovoriek na nemeckých vyšetrovateľov,“ povedal Kiska s tým, že prípad sa stal na území Slovenska, použité bolo slovenské vládne lietadlo a podozriví zo zneužitia právomocí sú slovenskí predstavitelia. „Poriadok má preto urobiť Slovensko, ak tomu niekto bráni, treba prijať personálne opatrenia,“ dodal Kiska.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti