VIDEO: Luxemburský šéf diplomacie prerušil Salviniho prejav o migrantoch

17.09.2018 | 19:28
  0
Roztržka medzi oboma politikmi mala svoje pokračovanie.

Taliansky minister vnútra a luxemburský šéf diplomacie sa počas schôdzky predstaviteľov EÚ, ktorá sa konala 14. septembra vo Viedni nezhodli v názore na riešenie migračnej otázky.

„Myslím, že moji občania si ma zvolili a platia preto, aby som pomáhal mladým ľuďom, aby sa zvýšila pôrodnosť … A nie preto, aby som získaval otrokov, ktorí by kompenzovali nedostatok našich detí,“ uviedol Matteo Salvini.

„Možno v Luxembursku majú iné potreby. Ale v Taliansku máme prioritu pomáhať mladým ľuďom zvýšiť pôrodnosť,“ dodal šéf vládnej Ligy Severu.

„Bla-bla-bla,“ zareagoval vzápätí jeho slová luxemburský minister zahraničia Jean Asselborn.

„Pane v Luxembursku sme mali desiatky a tisícky Talianov. Prišli k nám ako migranti, ktorí tu pracovali, aby ste v Taliansku mohli mať peniaze pre vaše deti,“ vyhlásil Asselborn.

Roztržka medzi oboma politikmi mala svoje pokračovanie. Asselborn v rozhovore pre Der Spiegel povedal, že Salvini používa proti prisťahovalcom fašistické metódy a fašistický tón podobný 30-tim rokom minulého storočia so zámerom vyprovokovať počas stretnutia konflikt.

„Socialistický minister z luxemburského finančného raja ma dnes označuje za "fašistu" po tom, ako prirovnal našich starých rodičov k dnešným ilegálnym migrantom. Ak má imigrantov natoľko rád, môže ich mať všetkých, v Taliansku sme ich už prijali dosť,“ zareagoval Salvini na sociálnej sieti Twitter.

Asselborn začiatkom tohto roku označil maďarského premiéra Viktora Orbána za diktátora. Zároveň vyzval na uplatnenie sankcií voči Maďarsku kvôli prijatiu zákona na reguláciu mimovládnych organizácií.

Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjárto označil v reakcii na to Asselborna za hlupáka, který nemá rád Maďarsko a obvinil ho z toho, že ho platí americký miliardár George Soros.

Zdroj: rt.com / Facebook / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti