VIDEO: Kuffa vo svojej kázni vyzval, aby ľudia nevolili politikov typu Kiska

19.11.2018 | 10:40
  0
Katolícky kňaz Marián Kuffa je späť! Známy kazateľ pred vyše mesiacom vystrašil svojich obdivovateľov, keď ho hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti. Najnovšie predstúpil pred veriacich v Lendaku a razantne sa pustil do prezidenta Andreja Kisku.

Pred vyše mesiacom bol Kuffa hospitalizovaný v nemocnici, kde si mal dávať do poriadku poškodenú chrbticu. Malo ísť o následky úrazu po páde z koňa.

Zdá sa, že kňaz je v súčasnosti na tom so zdravím oveľa lepšie. A hoci s pomocnými barlami, nedávno sa objavil pred veriacimi pod Tatrami v Lendaku. Išlo o podujatie Slovenského dohovoru za rodinu.

Vo vyše 45 minútovej kázni sa Kuffa venoval téme potratov a hneď sa obul aj do prezidenta Andreja Kisku. "Tých, ktorí bojujú proti potratom, nazval extrémistami. Čiže ja som podľa neho fanatik a extrémista," zamyslel sa Kuffa.

A to na adresu prezidenta nebolo ešte zďaleka všetko. “Takýchto ľudí ja voliť nebudem. Kuffa nehovorí politicky, ale hodnotovo. Nevyzývam vás k nenávisti proti pánu prezidentovi, ale k opatrnosti a odvahe. Takýchto ľudí nevoľte. Aj keď možno majú pekné pozlátko – pán prezident má najvyššiu dôveru na Slovensku. Ja ho voliť nebudem,"  vyzýval veriacich rozhorčený Kuffa. 

„Prezident za extrémistov a fašistov označuje len kotlebovcov, v žiadnom prípade nie ochrancov rodín, sám je otcom piatich detí a pravidelne sa zúčastňuje na púti v Šaštíne,“ reagovala prezidentská kancelária na Kuffove vyjadrenia.

Video s Mariánom Kuffom - pasáž k prezidentovi Kiskovi sa začína približne v 30. minúte:

Fialová označila Kuffu za blázna

Marián Kuffa mal pred niekoľkými mesiacmi výmenu názorov aj s herečkou Zuzanou Fialovou. Tá ho v televíznej relácii SEDEM označila za blázna, Kuffa herečke vrátil úder s tým, že je posadnutá zlým duchom. Fialová sa ku Kuffovi vyjadrovala počas debaty o zákone na záchranu nenarodených detí, ktorý kňaz podporuje. Fialová však tvrdila, že Kuffa Slovensko vracia do stredoveku.

Zdroj: pluska.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti