VIDEO: Kiska varuje pred profesionálnou a nebezpečnou politickou silou

10.10.2017 | 11:16
  0
Slovenskom sa šíri zlo, tvrdí Kiska. Prezident prijal Stanislava Mičeva a Martina Klusa, ktorí sa vzdali kandidatúry na post šéfa Banskobystrického kraja.

"Dnes som prijal pána Klusa a pána Mičeva, aby som ocenil ich postoj," vyhlásil prezident Andrej Kiska. "Taktiež oceňujem postoj vládnych strán, ktoré podporili pána Luntera. Takisto ako aj ďalších politických strán, ktoré ho podporili," dodal prezident.

Podľa prezidenta sa v našej krajine šíri zlo. "Zlo v zelených tričkách sa schováva za boha a za národ. Zlo chce z našej krajiny spraviť xenofóbny, nacionalistický štát, chce aby Slovensko vystúpilo z modernej Európy."

Kiska zdôraznil, že ide o "dobre organizovanú, profesionálnu a veľmi nebezpečnú politickú silu."

Následne prezident vyzval ľudí, aby počas župných volieb neboli ľahostajní a aby nedovolili v Nitre a Banskej Bystrici zvíťaziť županom, ktorí "šíria zlo". "Aby si uvedomili, že v ôsmich krajoch stovky kandidátov tohto zla sú na listine," konštatoval Kiska.

​Klus po stretnutí s Kiskom oznámil, že spolu s Mičevom považovali za dôležité informovať prezidenta o prieskumoch, ktoré im vyšli a "aké veľké riziko z týchto prieskumov dnes vyplýva." "Najmä pokiaľ ide o skrytého voliča a voliča, ktorý zostane sedieť doma," dodal poslanec SaS.

Mičev si neodpustil sarkastickú poznámku na adresu koalície. "Chcem poďakovať vládnym stranám, že odhlasovali jednokolovú voľbu, lebo inak by sme neboli prijatí v prezidentskom paláci a nemuseli by sme sa vzdať vo voľbách," vyhlásil. 

Zdroj: hnonline.sk

 


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti