VIDEO: Kiska, Fico a Danko sa nedohodli na spoločnej deklarácii

09.03.2018 | 13:47
  0
Úrad vlády nepripustil požiadavku prezidentovho návrhu o nešírení konšpiračných teórií.

Približne polhodinu dnes na Bratislavskom hrade trvalo rokovanie troch najvyšších ústavných činiteľov. Dohodu však nenašli a spoločnú deklaráciu nepodpísali. Jednu deklaráciu pritom navrhoval prezident Andrej Kiska a druhú Robert Fico.

„Prešli sme všetky aktuálne politické témy, ale neskoncipovali sme politickú deklaráciu. Máme však jedno úprimné spoločné želanie. Želáme si, aby bol v spoločnosti zachovaný pokoj. A my traja urobíme všetko v rámci našich kompetencií, aby neboli udalosti posledných dní akokoľvek politicky zneužívané,“ vyhlásil predseda parlamentu Andrej Danko.


 
Na spoločné rokovanie vyzval hlavu štátu Andreja Kisku a premiéra Roberta Fica šéf národnej rady Andrej Danko.

Prezident najskôr nepovedal, či na rokovanie príde. Kiska včera vyhlásil, že tak urobí, ale až po tom, ako všetci traja podpíšu spoločnú deklaráciu, ktorú napísal on. Hovorca prezidenta Roman Krpelan dnes médiá informoval, že Kiska na Hrad pôjde.

Aj premiér Fico prišiel na Bratislavský hrad s návrhom svojej deklarácie. V porovnaní s Kiskovým v ňom vypustil pasáž s výzvou, aby vrcholní politici nenazývali pochody „pokusmi o prevrat" riadenými zo zahraničia. Úrad vlády tiež nepripustil požiadavku z návrhu prezidenta o nešírení konšpiračných teórií.

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti