VIDEO: Fico vyzval Kisku, aby odstúpil alebo sa riadne venoval funkcii. Inak vraj skončí ako najsmutnejší politický príbeh

14.08.2018 | 16:55
  0
Bývalý premiér tak reagoval na prezidentovu kritiku, ktorý cez svojho hovorcu Romana Krpelana vyhlásil, že strana Smer podľa nemeckých vyšetrovateľov pomohla uniesť vietnamského podnikateľa.

Predseda najsilnejšej politickej strany Smer kritizoval hlavu štátu Andreja Kisku za jeho slová o zapletení strany do únosu Vietnamca.

Fico prezidentovi vyčíta, že pokračuje vo výkone funkcie a zneužíva ju na vlastné politické ciele. Kiska mal prekročiť hranice, keď o strane Smer tvrdí, že podľa nemeckých vyšetrovateľov pomohla Vietnamu uniesť človeka. Podľa Fica ide o hanebnú lož a krivé obvinenie Smeru.

„Nepoznám žiadneho prezidenta okrem Andreja Kisku, ktorý bez hanby pokračuje vo výkone svojej funkcie, hoci je preukázateľne daňovým, volebným a zdá sa, že aj pozemkovým podvodníkom. Nepoznám žiadneho prezidenta okrem Andreja Kisku, ktorý by zneužíval svoju nadstranícku funkciu na čisto osobné politické ciele, a ktorý by bez akýchkoľvek dôkazov obviňoval výkonných politikov a politické strany z páchania najzávažnejších trestných činov,“ reagoval Fico vo videu.

„Andrej Kiska svojimi hlúpymi tvrdeniami vstupuje do samovražedných politických vôd. Ak nechce skončiť ako najsmutnejší politický príbeh, má dve možnosti: Buď prestane politikárčiť a bude sa riadne venovať svojmu úradu alebo okamžite odstúpi z funkcie a vstúpi do politického ringu,“ odkázal cez sociálnu sieť hlave štátu šéf strany Smer Robert Fico.

„Takéto závažné obvinenie celej politickej strany Smer-SD prišlo po tom, ako predseda vlády Peter Pellegrini oprávnene vytkol Andrejovi Kiskovi, že hovorí o Slovensku ako o mafiánskom štáte, a to len preto, že vyplávali na povrch jeho daňové a volebné podvody,“ uviedol Fico a odkázal prezidentovi, že by mal prestať politikárčiť a mal by sa venovať svojmu úradu, „pretože nie je vo svete braný vážne. Ak ho doteraz ako hlavu štátu nepozvali do Bieleho domu, Buckinghamu, ani do Kremľa, ani do Pekingu, nemožno hovoriť o váženom prezidentovi. Alebo nech okamžite odstúpi a vstúpi do politického ringu, kde bude musieť bez ochrany politickej funkcie viest politicky súboj, ktorý doteraz vedie neférovo, neseriózne a v rozpore so zákonom,“ dodal na záver na sociálnej sieti Fico.

Zdroj: SITA / pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti