VIDEO: Fico obvinil Kisku, opozíciu a médiá zo snahy zvaliť vládu a prebrať moc bez volieb

02.10.2018 | 18:33
  0
Podľa Fica je neprípustné získať moc podnecovaním davu ľudí na základe falošných scenárov.

Predseda Smer-SD Robert Fico v utorok obvinil prezidenta, opozíciu, médiá a nimi riadených organizátorov protestov zo snahy zvaliť vládu a prebrať moc v štáte bez parlamentných volieb.

Ako v utorok Fico vyhlásil v reakcii na priebeh vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, za dôveryhodné považuje Smer vylúčenie verzie, že za vraždou stála talianska mafia prepojená na úrad vlády.

Na pokus boli zneužití aj ľudia na uliciach

„Toto vymyslené falošné obvinenie bolo úmyselne zneužité na pokus zmeniť mocenské pomery na Slovensku a zosadiť vládu mimo štandardných demokratických pravidiel. Na tento pokus boli zneužití aj ľudia na uliciach,“ zdôraznil Fico.

Podľa Fica je neprípustné získať moc podnecovaním davu ľudí na základe falošných scenárov. „Smer nepodľahol tlaku a na preukázateľný pokus zmeniť vládnu moc prostredníctvom demonštrácií reagoval štátnicky, aby koalícia pokračovala vo svojej práci, pretože neexistuje zmysluplná alternatíva. Myslíme si, že po skončení vyšetrovania sa Slovensko bude musieť vrátiť k udalostiam po vražde a k tomu, akú úlohu v nich zohrali prezident Andrej Kiska, opozícia, médiá a mimovládne organizácie financované zo zahraničia,“ konštatoval Fico, podľa ktorého Smer od týchto ľudí neočakáva ospravedlnenie, ale žiada verejnosť, aby si zachovala zdravý úsudok.


Smer-SD ocenil prácu polície a prokuratúry, bude čakať na definitívne ukončenie vyšetrovania. "Veríme, že profesionalita orgánov činných v trestnom konaní bude viesť k spravodlivému potrestaniu páchateľov vrátane objednávateľov," doplnil Fico.

Fico žiada verejnosť, aby o tom, kto má vládnuť, rozhodla v slobodných voľbách

Jeho strana nečaká ospravedlnenie od opozície, prezidenta SR Andreja Kisku, médií a mimovládnych organizácií, ktoré sú podľa Fica financované zo zahraničia. Expremiér predpokladá, že po definitívnom ukončení vyšetrovania sa Slovensko bude musieť vrátiť k udalostiam, ktoré nasledovali po vražde. Fico zároveň žiada verejnosť, aby o tom, kto má vládnuť, rozhodla v slobodných voľbách v roku 2020.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Objednávku na Kuciakovu likvidáciu mala vyplatiť obvinená Alena Zs. Odkiaľ dostala zákazku, polícia ďalej rieši. Obvinení sú aj Tomáš Sz., Miroslav M., Zoltán A. Podľa prokuratúry nie je vylúčené, že môžu pribudnúť ďalší obvinení.

Zdroj: SITA / sme.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti