VIDEO: Danko vyhlásil, že za Fica nebolo toľko trecích plôch ako s Pellegrinim

18.04.2018 | 11:50
  0
Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) v uplynulých dňoch nereagoval na zmeny na vnútropolitickej scéne. Sledujte jeho vystúpenie po rokovaní predsedníctva.

„Predseda vlády je pre nás nový človek. Neznámy z hľadiska svojich postojov a hodnôt pre SNS,“ povedal Andrej Danko po mimoriadnom rokovaní predsedníctva SNS. Ďalej informoval, že predsedníctvo rozhodlo o tom, že si pozveme na pracovné stretnutie premiéra zajtra o 15.00 hod. „Chceme si vyjasniť postoje k rôznym otázkam, ktoré prináša vládnutie,“ povedal Danko.

Danko ďalej uviedol, že SNS je stabilným parterom, ctí dohody, ale keď treba vie aj buchnúť do stola. „Chceme, aby sme boli ďalej schopní napĺňať programové vízie v rezortoch, ktoré spravujeme. Odmietam prosiť o peniaze pre učiteľov a vojakov, bojovať za veci prirodzené vo funkčnom štáte,“ povedal Danko.

„Keď bol predsedom vlády Robert Fico, nevznikalo toľko trecích plôch, ako sa javí vo vláde na čele s Petrom Pellegrinim. Ak mám byť koaličným partnerom, ktorý sa dozvedá o odchodoch ministrov a čelných predstaviteľov z médií, necítim sa komfortne. To neznamená, že otvárame koaličnú zmluvu,“ povedal Danko s tým, že SNS má plné právo sa pýtať, kto bude novým ministrom vnútra, kto bude novým policajným prezidentom a či sa zhodnú na novej forme jeho voľby.

Danko upozornil aj na trecie plochy v otázke zahraničnej politiky, ako napr. postoj k Rusku, Istanbulský dohovor či imigračná politika.

Andrej Danko zároveň odmietol, že by sa počas zasadnutia predsedníctva SNS bavili aj o téme predčasných volieb. „Ak budem cítiť, že SNS sa dusí a ľudia zo strany sú špinení, tak vypoviem koaličnú zmluvu,“ dodal.

Danko ďalej uviedol, že nechce, aby Pellegriniho postihol osud Ivety Radičovej. „Chceme vedieť, aké je jeho postavenie v Smere a k osobe Roberta Fica," dodal.

Danko uviedol, že pôvodne chcel, aby rezort vnútra pripadol SNS. „Život to ale zariadil inak," dodal s tým, že odchod Druckera ho šokoval.

V stredu mala zasadnúť vláda, na žiadosť SNS ju však presunuli na piatok.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti