VIDEO: Danko sprístupní svoju rigoróznu prácu, hovorí o mediálnom lynči zo strany straníckeho Denníka N

06.11.2018 | 15:55
  0
Ako vyhlásil v utorok na tlačovej besede, to čo v utorok predviedla opozícia, nepotrebuje komentár, ale útočiť na vysoké školy chce silný žalúdok.

Predseda NR SR Andrej Danko sa rozhodol, že svoju rigoróznu prácu dáva k dispozícii knižnici Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici tak, ako ju mala 20 rokov.

Ako vyhlásil v utorok na tlačovej besede Danko, študenti, ktorí chcú z nej čerpať a nie ju zneužívať, ju budú môcť používať. Zároveň Danko informoval, že poveril právnika, ktorý ho ubezpečil, že sa práca nemôže stratiť.

Lynč s cieľom dosiahnuť politickú smrť

Danko po utorňajšej mimoriadnej parlamentnej schôdzi tvrdí, že má za sebou mediálny lynč s cieľom dosiahnuť jeho politickú smrť.

Ako vyhlásil v utorok na tlačovej besede, to čo v utorok predviedla opozícia, nepotrebuje komentár, ale útočiť na vysoké školy chce silný žalúdok. „Za tri roky som zažil niekoľko pokusov o moju mediálnu smrť,“ vyhlásil.

Zároveň pripomenul, že takýmito pokusmi boli obvinenie z falšovania podpisu, otváranie listov poslancov, alebo, že napadol priateľku. „Dnes si môže ktokoľvek a čokoľvek vymyslieť, šíriť klamstvá, zatiaľ čo mohol mne zničiť kariéru,“ uviedol.

Prácu obhajoval pred komisiou aj oponentom

Danko tvrdí, že v rokoch 1992 až 1997 absolvoval riadne denné štúdium. „Prešiel som rukami desiatok pedagógov, absolvoval desiatky skúšok. Absolvoval tri štátnice. Nebola to ľahká škola. V roku 1999 som začal rigorózne konanie na Univerzite Komenského v Bratislave,“ konštatoval s tým, že prácu obhajoval v Banskej Bystrici, pretože časť pedagógov odišla posilniť pedagogický zbor do Banskej Bystrice.

Prácu obhajoval pred oponentom a pred štyrmi členmi komisie absolvoval ústnu časť. „Málokto vtedy mohol vedieť, že budem predsedom NR SR,“ uviedol.

Danko pripomenul, že má za sebou 15-ročnú advokátsku prax. „Do roku 2018 som o svojej práci nepočul. Boli vtedy iné počítače a iný spôsob písania rigoróznych prác. 20 rokov bola v knižnici. Každý kto chcel mal k nej prístup. Zbystril som pozornosť, keď sa ma stranícky denník (Denník N - pozn.red.) začal pýtať na prácu. Tento denník nepotrebuje ani odpovede a ani sa tým netaja,“ uviedol.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti