Viac ako polovica utečencov nezvládlo v Nemecku jazykové testy

02.05.2018 | 13:40
  0
Frankfurter Allgemeine Zeitung napísal, že účastníci kurzov v mnohých prípadoch vynechali svoje hodiny.

Každý druhý migrant, ktorý navštevuje integračné kurzy v Nemecku, nedosiahne očakávanú úroveň jazykových znalostí po ich zavŕšení. Uviedli to nemecké úrady s tým, že jedna desatina žiadateľov o azyl nedisponuje základnými znalosťami nemčiny.

Stredne pokročilú úroveň (B1) ovládania nemčiny dosiahlo v minulom roku 48,7 percent utečenecov. Spolková agentúra pre migráciu a utečencov uviedla, že nižšiu úroveň nemeckého jazyka (A2) - základnú znalosť - zvládlo 40 percent žiadateľov o azyl. Viac ako 10 percent účastníkov kurzu, vrátane tých, ktorí ho navštevovali opakovane, nedosiahlo ani túto hranicu.

Nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung s odvolaním sa na informácie od spolkovej agentúry uviedol, že účastníci kurzov v mnohých prípadoch vynechali svoje hodiny. Ako dôvod absencie mala byť choroba, nová práca alebo odsťahovanie.

V správe Spolkovej agentúry pre migráciu a utečencov (BAMF) sa píše, že práve z dôvodu nízkej účasti, boli finančné prostriedky na realizáciu kurzov minuté zbytočne. Na integračné programy išlo v roku 2017 približne 610 miliónov eur.

Integračné a jazykové kurzy sa ponúkajú ľuďom bez nemeckého občianstva, ktorí plánujú trvalo žiť v Nemecku. V súčasnosti ide predovšetkým o migrantov z iných krajín EÚ, ako aj utečencov, od ktorých účasť na kurzoch požadujú nemecké úrady.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti