Viac ako 40 percent obyvateľov západnej Európy tvrdí, že islam je nezlučiteľný s ich hodnotami

31.05.2018 | 13:15
  0
Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Pew Research Center.

Približne 42 percent ľudí v západnej Európe považuje islam za nezlučiteľný s ich hodnotami. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Pew Research Center, ktorá poznamenala, že cudzincov vo svojej komunite odmietajú predovšetkým kresťansky orientovaní občania.

V posledných rokoch zaznamenala Európa rekordný príliv žiadateľov o azyl a utečencov z prevažne moslimských krajín, ktorí utekajú pred konfliktmi na Blízkom východe a v severnej Afrike. Migračná vlna podporovaná nemeckou utečeneckou politikou „otvorených dverí“ vyvolala verejnú diskusiu o prisťahovalectve, kontrole hraníc a bezpečnostnej politike v rámci celej Európy.

Dvadsaťšesť percent opýtaných považuje migrantov z Blízkeho východu za nečestných.

„Kresťanská identita v západnej Európe je spájaná s vyššou úrovňou negatívnych nálad voči prisťahovalcom a náboženským menšinám,“ píše sa v 168-stranovovej štúdií s názvom "Byť kresťanom v západnej Európe".

Nezlučiteľnosť islamu s kresťanskými hodnotami považuje 45 percent veriacich vo Veľkej Británii. U neveriacich je toto číslo ešte vyššie (47 percent). V Nemecku až 55 percent obyvateľov chodiacich do kostola tvrdí, že islam je nezlučiteľný s ich kultúrou. Ten istý názor zastáva 45 percent nepraktizujúcich kresťanov.

Celkovo sa na prieskume zúčastnilo takmer 25-tisíc náhodne vybraných dospelých z krajín západnej Európy, z ktorých 38 percent by privítalo zníženie úrovne migrácie.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti