Vďaka protiruským sankciam prídu nemecké firmy o 1,5 miliardy eur

26.04.2018 | 13:48
  0
Vo svojej analýze o tom informovala nemecko-ruská obchodná komora.

Strata nemeckých firiem obchodujúcich s Ruskom môže v dôsledku amerických sankcií v najhoršom prípade dosiahnuť 1,5 miliardy eur. Vo svojom štvrtkovom vyhlásení to uviedla nemecko-ruská obchodná komora.

„Účastníci prieskumu odhadujú krátkodobé straty v bežnom fiškálnom roku v stovkách miliónov eur a celkovo môžu dosiahnuť hodnotu 377 miliónov eur ... Strednodobé straty sa v rámci odhadov pohybujú na úrovni 0,82 miliardy eur. V najhoršom prípade by straty spoločností mohli podľa prieskumu dosiahnuť takmer 1,5 miliardy eur,“ píše sa v dokumente.

Viaceré médiá v tejto súvislosti informovali, že nemecká kancelárka Angela Merkelová zamýšľa požiadať americkú administratívu, aby upustila od reštrikcií voči veľkým nemeckým podnikom, ktoré obchodujú z ruskými podnikateľmi, na ktorých sa vzťahujú najnovšie americké sankcie.

Spojené štáty štáty uvalili 6. apríla na Rusko ďalšie kolo sankcií. V sankčnom dokumente sa nachádza niekoľko ruských podnikateľov a predstaviteľov štátu, vrátane miliardára Olega Deripasku a generálneho riaditeľa ruského energetického gigantu Gazprom - Alexeja Millera. Len niekoľko dní predtým na zoznam pribudlo 38 podnikateľov, korporácií a štátych predstaviteľov.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti