V Taliansku zatkli starostu kalábrijského mesta za napomáhanie ilegálnej migrácii

02.10.2018 | 14:53
  0
Starosta sa podieľal na uzatváraní účelových sobášov, vďaka ktorým migranti získavali právo na legálny pobyt v Taliansku.

Starostu malého kalábrijského mesta, ktorý sa v Taliansku stal symbolom ústretového prístupu voči utečencom, zadržali pre podozrenie z napomáhania nelegálnej migrácii. Informovala o tom agentúra AP.

Domenica Lucana, starostu mestečka Riace, zaistila v noci na utorok talianska finančná polícia a umiestnila ho do domáceho väzenia. Zásah sa uskutočnil v rámci vyšetrovania obvinení, týkajúcich sa využívania štátnych financií na pomoc migrantom a utečencom.

Podľa talianskej spravodajskej televízie SKY TG24 starostu vinia okrem iného z toho, že sa podieľal na uzatváraní účelových sobášov, vďaka ktorým migranti získavali právo na legálny pobyt v Taliansku.

Lucano sa stal v posledných rokoch známym vďaka svojmu otvorenému prístupu k migrácii. Starosta vo svojom mestečku s približne 2000 obyvateľmi svojho času poskytol útočisko niekoľkým stovkám žiadateľov o azyl.

Taliansky novinár Gad Lerner označil Lucanovo zatknutie za "úder do tváre tým", ktorí si plnia svoju morálnu povinnosť a pomáhajú migrantom prichádzajúcim do Talianska.

Zdroj: 24hod.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti