V RTVS pokračujú čistky, píše Kernová

04.09.2018 | 20:04
  0
Podľa informácií Omédiách.com sa vedenie spravodajstva rozhodlo bývalého bruselského spravodajcu, ktorý sa tiež podpísal pod kritický otvorený list, stiahnuť z obrazu.

V RTVS pokračujú čistky od nepohodlných ľudí. Veľká časť tých, ktorí sa podpísali pod kritický otvorený list, musela z RTVS odísť alebo má sťažené podmienky na prácu.

Najnovšie jeden zo skúsených televíznych redaktorov a moderátorov Michal Katuška sa už na televíznej obrazovke neobjavuje. Podľa informácií Omédiách.com sa vedenie spravodajstva rozhodlo bývalého bruselského spravodajcu, ktorý sa tiež podpísal pod kritický otvorený list, stiahnuť z obrazu. Od septembra bol presunutý do rozhlasu.

Katuška bol doposiaľ politickým aj zahraničným redaktorom Správ RTVS a zároveň moderoval Správy a komentáre. V minulosti pôsobil v Bruseli, informoval však aj počas mimoriadnych situácií napríklad Francúzska či Nemecka.

„Riaditeľ televízneho spravodajstva (Vahram Chuguryan – pozn.red.) mi nariadil opustiť tím televízneho spravodajstva a od 3. septembra som sa musel hlásiť v rozhlase. Ako dôvod uviedol zlú personálnu situáciu v rozhlasovom spravodajskom tíme, ktorú mám pomôcť zasanovať,“ reagoval pre Omédiách.com Katuška, podľa ktorého keď nastúpil, tak spomínaný stav v rozhlase dementovala samotná šéfka rozhlasového spravodajstva Petra Stano Maťašovská, podľa ktorej spravodajstvo v rozhlase funguje štandardne a bez problémov.

„Keďže si tvrdenia oboch vedúcich pracovníkov v spravodajstve odporujú, skutočný dôvod môjho núteného presunu do rozhlasu mi oficiálne nie je jasný,“ dodal Katuška.

Hoci RTVS hľadá nových ľudí pre zahraničia, skúseného redaktora z obrazu stiahla.

Z RTVS má podľa informácií Omédiách.com na základe rozhodnutia vedenia spravodajstva odísť aj Ján Balaščak, šéf regionálneho spravodajstva, ktorý predtým zastával pozíciu šéfa rozhlasového spravodajstva. Balaščak potvrdil, že dnes rokoval s generálnym riaditeľom RTVS Jaroslavom Rezníkom a dohodol sa na podmienkach ukončenia spolupráce.

Aktualizácia o stanovisko hovorkyne RTVS Eriky Rusnákovej: "Personálne zmeny, ktoré sa dejú na úseku spravodajstva RTVS, nijako nesúvisia s predchádzajúcim otvoreným listom. Svedčí o tom aj fakt, že redaktorky Iveta Gombošová a Silvia Majerová, ktoré nedávno posilnili moderátorský tím Ranných správ, predmetný otvorený list podpísali.

Čo sa týka Michala Katušku, tak vedenie spravodajstva sa s ním dohodlo, že od septembra bude opätovne pôsobiť vo svojej domovskej rozhlasovej redakcii, keďže je dlhodobo vedený ako člen rozhlasového spravodajstva. (Katuška nastúpil do RTVS v roku 2010, od roku 2016 pracoval hlavne pre televíznu časť - pozn.red.)

Ján Balaščák pracoval pre RTVS na autorskú zmluvu ako externý spolupracovník na pozícii editora a koordinátora regionálneho spravodajstva. Z dôvodu dobudovania siete regionálnych spravodajcov sa táto pozícia stala v procese riadenia spravodajstva nadbytočná."

Zdroj: omediach.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti