V nemeckom meste Kandel sa zišli priaznivci a odporcovia migrácie

29.01.2018 | 18:08
  0
Predstavitelia mesta tvrdia, že väčšina protestujúcich neboli miestni obyvatelia.

Približne tisíc demonštrantov sa zišlo na proteste v nemeckom mestečku Kandel v reakcii na udalosť, keď minulý mesiac afganský žiadateľ o azyl zabil svoju priateľku. Jeden tábor protestujúcich vystupoval proti migrantom, zatiaľčo druhá skupina bola k utečencom priateľsky naklonená.

Odporcovia utečencov niesli transparetny so sloganom „Bezpečnosť pre nás a naše deti“. Opačný názor však prezentovali priaznivci žiadateľov o azyl, ktorí vyzývali na zastavenie rasizmu.

Miestne orgány upozornili, že väčšina demonštrantov skandujúcich protiimigračné heslá pochádzala z iných nemeckých miest.

Žiadateľ o azyl z Afganistanu dobodal 27. decembra svoju rovnako starú 15-ročnú priateľku kuchynským nožom.

Mladý muž pricestoval do Nemecka ešte v roku 2016. Odvtedy sa nachádzal v príslušnom zariadení pre mladistvých, ktoré opustil v septembri minulého roku.

Podľa nemeckej prokuratúry sa po vyhrážkach svojej priateľke, rodičia obete obrátili na políciu, ktorú informovali o vyhrážkach mladého Afgánca.

Napriek nárastu protiutečeneckých nálad v Kandele, hovorca mesta vyhlásil, že jeho predstavitelia neobdržali sťažnosti v súvislosti s tamojšou bezpečnostnou situáciou.

Hovorca miestnej polície ohľadne protestov vyhlásil, že demonštrácie sa zúčasnili predovšetkým občania z iných miest, aby tak vyjadrili svoj názor.

Zdroj: dw.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti