V Kočnerovom trezore našli policajti údajne usb kľúč, ktorý obsahoval zvukové nahrávky z kauzy Gorila

04.12.2018 | 16:20
  0
Informáciu zverejnil Denník N, ktorý sa v článku odvoláva na viaceré zdroje z prostredia polície.

V trezore v jednom z domov Mariána Kočnera našla polícia podľa informácií Denníka N usb kľúč, ktorý obsahoval zvukové nahrávky z kauzy Gorila.

Denník sa v článku odvoláva na viaceré zdroje z prostredia polície. Kauza, známa ako Gorila, prepukla v decembri 2011 za vlády Ivety Radičovej, keď sa na internete objavil kompletný spis.

Denník N pripomína, že išlo o analytický prepis z odpočúvania bytu na Vazovovej ulici Slovenskou informačnou službou (SIS), ktorý zachytával údajné stretnutia predstaviteľa finančnej skupiny Penta s vysokopostavenými politikmi z rôznych strán.

Nerozlučná dvojica Kočner - Penta

Bývalý príslušníci Slovenskej informačnej služby, ktorí posúvali zavraždenému novinárovi Jánovi Kuciakovi informácie o Kočnerovi a Pente v piatkovej relácii Informačná Vojna vyhlásili, že Marián Kočner mal kamarátske väzby na spoločnosť Penta, ktorú obaja bývalí príslušníci SIS považujú za zločineckú organizáciu.

„Maroš Kočner a Penta sú nerozlučná dvojka … Pentu a Maroša, teda konkretne Maroša a Slava (Haščáka) bude do konca života spájať nejaký zločin z minulosti,“ vyhlásil v tejto súvislosti Pavol Forisch, ktorý je známy tým, že podal trestné oznámenie na organizátorov protestov Za slušné Slovensko pre podozrenie z vlastizrady.

Zdroj: SITA / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti