V Česku začalo úradovať Chovancovo cenzúrne centrum: Totalita priznáva, že je v koncoch.

11.01.2017 | 08:45
  0
Touto témou sa budeme dnes 11.1.2017 zaoberať aj v Informačnej vojne o 21:00.

RADEK POKORNÝ sa zamýšľa nad skutočným zmyslom nového odboru na Chovancovom ministerstve pravdy – a jeho bračekov na ďalších českých ministerstvách – a so slzami v očiach spomína na nedokonalú husákovskú ideopolíciu.

Prvého januára odštartoval svoju činnosť „orwellovský odbor“ na Ministerstve vnútra ČR, poeticky nazvaný Centrum proti terorizmu a hybridním hrozbám (CTHH). České ministerstvo uisťuje verejnosť, že v žiadnom prípade nepôjde o cenzúru, ako varoval vo svojom vianočnom prejave prezident Zeman. Podľa ministra vnútra Chovanca má útvar bojovať s terorizmom a dezinformáciami na internete. V špeciálnom tíme je podľa jeho slov asi 20 ľudí, ktorí budú spolupracovať s tajnými službami a ministerstvom zahraničia či obrany.

Orwellovskí metodisti v CTHH

„Budú to civilní zamestnanci ministerstva vnútra, nechcem, aby v tom boli integrovaní policajti ani zástupcovia tajných služieb. Mali by to byť metodici, špecialisti, ktorí majú určitý náhľad, budú spolupracovať s akademickou sférou,“ upokojuje Chovanec. Skutočnosť je však taká, že zriadenie tohto „dozorného odboru“ sa v mnohých ohľadoch podobá útvarom pre boj s vnútorným nepriateľom, ako ich máme ešte v živej pamäti spred novembra 1989. Aj vtedy pôsobili medzi konzultantmi ľudia z akademickej sféry a, samozrejme, „metodici“ a „špecialisti“. 

ŠtB však nemala ani zďaleka také možnosti ako súčasní cenzori a „analytici“, pretože dnešné technologické možnosti sú s tými, ktoré existovali pred tridsiatimi rokmi, neporovnateľné. Nielenže to majú dnes fízli oveľa jednoduchšie, pretože sa prakticky nemusia zdvihnúť zo stoličky a všetko prebieha vo virtuálnom svete – od odposluchov až po kamerové záznamy z poslednej križovatky. No vďaka sociálnym sieťam sa navyše „obete“ udávajú v podstate samy.To najpodstatnejšie však prezradila samotná šéfka Chovancových fízlov-cenzorov, istá súdružka Eva Romancovová. Podobné „analytické útvary“ vraj vzniknú aj na ďalších českých ministerstvách a dokonca sa budú aktívne zúčastňovať aj v predvolebných kampaniach.

Rodinné šťastie

Skvelé! Takže mimoparlamentné strany – ako je napríklad tá Tomia Okamuru – budú proti mystifikáciám a klamstvám mainstreamových médií rovnako bezmocné ako doteraz a okrem toho im pribudne špeciálny súper, ktorý bude „pravdivo vyvracať“ ich politický program. A uvádzať veci – napríklad ohľadom migrantov – na pravú mieru. Tú, ktorú odsúhlasí súdruh minister. Niet nad vyspelú demokraciu!

Mimochodom – stálo by určite za to vidieť ono nesmierne objektívne a odborne vedené výberové konanie, pomocou ktorého sa Eva Romancovová dostala do svojej zodpovednej vysokej funkcie. Že by „transparentné“ vôbec nebolo? Tomu sa nechce veriť. Jej kandidatúra za zelených na to asi nestačila, aj keď český minister obrany Martin Stropnický, otecko šéfa zelených teroristov, má dlhé prsty. Ale že aj v tomto prípade zohráva podstatnú rolu rodinné zázemie, je viac ako zrejmé. 

Vrchná cenzorka je totiž manželkou Michaela Romancova. Tento bývalý šéfredaktor „ústredného tlačového orgánu pražskej kaviarne“, Lidových novín, je už niekoľko rokov jednou z hlavných tvárí mystifikačných protiruských kampaní Českej televízie. V nej vystupuje ako „politický geograf“ a pozoruhodný je tým, že sa mu nedá veriť ani slovo. Väčšina iných televíznych „expertov“ aspoň občas predstiera polopravdy, ale Romancov je vzácne čistý. Klame, až sa tak práši, bez zastierania. 

Len aby to nespôsobilo nejaké rozbroje v rodine. Čo ak by náhodou musela Eva pre Mišove klamstvá nechať ČT vypnúť? Vzal to do úvahy súdruh minister, keď kádrovo vybavenú Romancovovú angažoval?

Zlodeji pamäti v akcii

Možno aj preto Chovanec tak naliehavo uisťuje, že centrum nebude novým bezpečnostným zborom ani orgánom činným v trestnom konaní či spravodajskou službou. A prečo by malo byť, keď bude iba pripravovať analytické materiály o nevyhovujúcich osobách s nesprávnymi názormi na boj s vnútorným nepriateľom? Uisťuje, že „CTHH“ nebude mať „tlačidlo na vypínanie internetu“ – a pretože cenzorka Eva k tomu zatiaľ mlčí, určite to bude pravda. 

Napokon – ani ho nepotrebuje. Stačí, keď bude aktivovať stovky najatých internistov medzi uvedomelými kaviarenskými študentmi, ktorí budú cez neziskovky pripravení nahlásiť „nevyhovujúci obsah“ facebookovej stránky – a ako sme videli, k vypnutiu dochádza okamžite. České zoskupenie Blok proti islámu aj ďalšie desiatky politicky „nevyhovujúcich“ organizácií a jednotlivcov, ktorým boli zo dňa na deň vypnuté facebookové stránky, by o tom mohli povedať svoje. 

Rovnaký prípad predstavujú aj stovky zmazaných videí na YouTube, ktoré miznú záhadným spôsobom za asistencie týchto globálnych cenzorov z internetu. Stačí sa pozrieť na v ostatných mesiacoch zmazané videá, po ktorých zostalo len zrnenie a nápis, že video nie je dostupné, aby sme pochopili, ako títo „zlodeji pamäti“ pracujú.

CTHH prekoná aj FÚTI

Chovancovo uisťovanie, že „centrum nebude vnucovať ľuďom pravdu, nebude robiť cenzúru a nebude z internetu ani z tlačených médií odstraňovať žiadny obsah“, je klasickou výrobňou „právd v post-pravdivej dobe“ (ako ju nazývajú falošné mainstreamové médiá). Stačí, keď dajú pánovi „Jutubovi“ echo a „nevyhovujúci“ obsah videí, ktoré prinášajú a dokumentujú nepríjemnú pravdu o svete okolo nás, bude miznúť ešte oveľa rýchlejšie, ako sa to deje dnes. V skutočnosti sa na Ministerstve vnútra ČR zriadil klasický cenzorný úrad s technologickými možnosťami, o ktorých sa súdruhom v Husákovom Federálnom úrade pre tlač a informácie (FÚTI) ani nesnívalo. 

Ako absolútny výsmech potom pôsobí vysvetlenie, že „centrum bude pracovať primárne s otvorenými zdrojmi dostupnými každému a bude aj otvorene komunikovať s občianskou spoločnosťou, médiami a ďalšími subjektmi“. Za uplynulé tri roky sme videli, ako vyzerá úzka spolupráca sobotkovského establishmentu s občianskou spoločnosťou, ktorá tvorí jadro „pražskej kaviarne“.

Hordy internetových udavačov v akcii

Skutočnosť je teda taká, že to, čo doteraz prebiehalo na „neformálnej“ báze, sa fungovaním centra inštitucionalizuje. Hordy internetových udavačov vrátane rôznych chorých indivíduí, s ktorými súčasná moc spolupracuje – typicky s homopornohercom Jandom reprezentujúcim jediné správne Evropské hodnoty a ďalšími bruselskými oporami –, sa majú kde (za naše peniaze z daní) realizovať. 

Je typické, že režim meniaci sa na otvorenú diktatúru hľadá oporu práve v takýchto narušených jedincoch, ktorí sú ochotní vzhľadom na svoje úchylky robiť špinavú prácu proti vlastným občanom. Podobné typy rôznych Jandov donášali gestapu aj Štátnej bezpečnosti. 

Zvlášť výhražne znie v tejto súvislosti formulácia na webe českého ministerstva vnútra o tom, že centrum nebude nikoho zatvárať do väzenia. „Centrum nebude nikoho ,zatvárať do väzenia‘, ,vypočúvať‘ alebo s niekým viesť akékoľvek konanie.“ Samozrejme, centrum to len analyticky pripraví pomocou svojich fízlov pre iné odbory, napríklad ten pre boj s extrémizmom. 

Postup bude zhruba nasledujúci: Udavač Janda vytvorí zoznam „nevyhovujúcich“ webov (a bude ho priebežne aktualizovať), ktoré podľa jeho mienky šíria dezinformácie, vrátane tých najčítanejších, ako je napríklad český server Parlamentní listy. Analytický odbor sa potom bude sústrediť na jednotlivé články a ich autorov a bude ich ďalej „rozpracovávať“. Ako pracujú tieto odbory, môžeme vidieť, keď si otvoríme napríklad stránky Antifa, kde sú pravidelne zverejňované rôzne chúlostivé fotografie zo súkromia tzv. „pravicových extrémistov“.

Strpíme Chovancovo internetové gestapo?

Je veľmi pravdepodobné, že tieto služby by mohol využívať aj novozriadený analytický útvar. To, čo sa nepodarilo vybudovať a uhájiť na Dienstbierovom ministerstve ľudských práv, sa dnes presúva na ministerstvo vnútra. Tento posun je veľmi nebezpečný a v konečnom dôsledku signalizuje, že boj s „putinovskou propagandou“ prechádza v Česku do ďalšej novej fázy. 

Chovancovo „internetové gestapo“ je v skutočnosti len ďalším krokom k eliminácii politických protivníkov, ktorí nesúhlasia s multikultúrnou ideológiou súčasného bruselského impéria a jeho miestodržiteľov v jednotlivých krajinách. 

Charakteristické je potom mlčanie všetkých „ochrancov ľudských práv“, ktorí sa kedysi kvôli „slobodnému internetu“ hlasno ozývali – ale len keď išlo napríklad o Čínu. Všetci českí „profesionálni humanisti“ sa zrazu tvária, ako by o nič nešlo. Ba dokonca – ako Roman Joch z (údajne pravicového) think tanku Občanský institut – cenzúru schvaľujú. Vedia totiž, že český Veľký brat je úzko spojený s ich donátormi – takže žarty a zásady nabok. 

Je to vlastne pozitívne, že museli zaviesť otvorenú cenzúru. Svedčí to o tom, že sú v koncoch. Že ich klamstvám už verí tak málo ľudí, že to na volebné výsledky nebude stačiť. Ale diktatúru ešte nikdy žiadna cenzúra nezachránila. 

Aj o nej budú naše hlasy v jesenných parlamentných voľbách.

Zdroj: protiprud.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti