V Bratislave evakuovali pre bombovú hrozbu všetky súdy

22.02.2018 | 11:28
  0
Pojednávanie s Kočnerom je otázne.

Pre anonym preventívne evakuovali všetky súdy v Bratislave, vrátane toho v Petržalke, kde sa malo pojednávať vo veci zmeniek TV Markíza.

„Po príchode príslušníkov PZ SR bola nimi nariadená evakuácia prítomných osôb v Justičnom paláci, t.j. aj zamestnancov Krajského súdu a Okresného súdu Bratislava 1. Evakuácia bola nariadená aj na ostatných okresných súdoch v Bratislave,“ uviedol pre Pravdu Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu v Bratislave.

Bombovú hrozbu policajtom nahlásili krátko pred 9.00 h. Informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. „Nakoľko oznamovateľ presne nešpecifikoval adresu konkrétneho súdu, policajti v súčasnosti vykonávajú v priestoroch súdov na území hlavného mesta SR Bratislavy všetky potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov,“ povedal Szeiff.

Na okresnom súde v bratislavskej Petržalke sa malo pojednávať vo veci zmeniek, ktorých vyplatenie si proti Pavlovi Ruskovi a TV Markíza nárokuje Marián Kočner. Spoločnosť podnikateľa Kočnera žaluje bývalého riaditeľa Televízie Markíza Ruska a v druhom rade súkromnú televíziu a žiada preplatenie zmenky vo výške 8,3 milióna eur, ktorú mal bývalý štatutár podpísať.

Bombová hrozba narušila aj chod Najvyššieho súdu (NS) a Ministerstva spravodlivosti SR, ktoré sídla v rovnakej budove na Župnom námestí. „Z tohto titulu bol celý súd evakuovaný, a to zhruba na tri hodiny,“ uviedla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti