Utečenci v Nemecku začali hlásiť svoju príslušnosť k teroristickým organizáciam, aby sa tak vyhli deportáciam

19.04.2018 | 15:03
  0
Podľa údajov ministerstva spravodlivosti takmer polovica vyšetrovaných prípadov súvisiacich s islamským terorizmom predstavuje samoobvinenie.

Stovky migrantov v Nemecku sa v očividnej snahe zabrániť deportáciam z krajiny začalo označovať za členov teroristických organizácií.

Viac ako 450 žiadateľov o azyl v mestách Stuttgart a Karlsruhe v spolkovom štáte Bádensko-Württembersko uviedlo od začiatku roka 2017 príslušnosť k teroristickým skupinám.

Podľa údajov nemeckej prokuratúry, počet samoobvinení v tejto spolkovej krajine len za prvé tri mesiace tohto roka predstavoval číslo 159.

Minister spravodlivosti spolkového štátu Bádensko-Württembersko Guido Wolf povedal, že podozriví nemôžu byť počas vyšetrovania o údajných teroristických väzách deportovaní do svojich domovských krajín. „Nedokážem pochopiť, prečo by sa niekto sám udal zo závažného zločinu s nádejou získať výhodu vo svojej žiadosti o azyl,“ priznal.

Rezort spravodlivosti vo vyhlásení pre noviny Stuttgarter Nachrichten uviedol, že „vyšetrovania je časovo náročné, pretože takmer všetci uvádzajú svoje údajné činy v krajinách ako je Sýria, Irak, Afganistan alebo v Somálsko“. Iba štyri z päťdesiatpäť takýchto prípadov bolo tento rok v rámci vyšetrovania ukončených.

Podľa údajov ministerstva spravodlivosti takmer polovica vyšetrovaných prípadov súvisiacich s islamským terorizmom predstavuje samoobvinenie. Saský minister spravodlivosti Sebastian Gemkow varoval, že falošné výpovede budú predmetom ďalšieho trestného stíhania.

Rainer Rothfuss, geopolitický analytik a profesor na univerzite v Tübingene pre RT uviedol, že nemecká vláda v súvislosti s rastúcimi obvineniami musí zamestnať viac ako 2000 ďalších justičných expertov. To prispieva k preťaženiu súdneho systému a k následnému nárastu nákladov na zamestnanosť.

Zdroj: stuttgarter-nachrichten.de / rt.com

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti