USA svojimi spôsobmi ako dosiahnuť globálnu hegemóniu, degradujú demokraciu

09.04.2018 | 11:48
  0
Ruský rezort diplomacie poukázal na absurdné kroky Spojených štátov.

Neustála snaha Spojených štátov usilovať sa všetkými možnými prostriedkami o globálnu hegemóniu prispieva k úpadku demokracie.

„Americká demokracia zjavne degraduje. Jedinou túžbou USA je za každých okolností zabezpečiť, aby tu pretrvala americká globálna hegemónia, vrátane tlaku na krajiny, ktoré vykonávajú nezávislú politiku a na rozdiel od amerických spojencov v NATO hovoria za seba,“ uviedlo to ruské ministerstvo zahraničných vecí v reakcii na nové sankcie Washingtonu zameraných na vplyvných ruských podnikateľov.

„Politici vo Washingtone dosiahli takú mieru absurdity, že sa snažia zacieliť na naše firmy, ktoré dlhodobo udržiavajú obchodné vzťahy s USA a zamestnávajú tisícky ľudí. Inými slovami, útočia na obyčajných Američanov, svojich vlastných voličov a ničia ekonomickú spoluprácu samovražedným spôsobom,“ píše sa ďalej vo vyhlásení.

Ministerstvo zahraničných vecí zdôraznilo, že americkí predstaviteia sa veľmi rýchlo „zriekli toho, čo zvykli nazývať ako základné americké hodnoty“.

Rusko ako príklad uviedlo zhabanie svojho diplomatického majetku v USA, čím Spojené štáty demonštrovali, že „právo na súkromné vlastníctvo, kedysi posvätné pre Američanov, sa stalo iba prázdnou frázou“.

Washington sa v rámci úsilia dosiahnuť svoje ciele na zahraničných trhoch prostredníctvom sankcií „zaradil medzi nepriateľov voľného obchodu a spravodlivej hospodárskej súťaže“.

Ďalším príkladom je snaha obmedziť slobodu prejavu a umlčať alternatívne informácie, prostredníctvom zásahov proti televízii RT, alebo ignorovanie ľudských práv zo strany USA tým, že na Guantanáme a v iných tajných väzniciach mučia väzňov „stredovekým spôsobom“.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti