USA pumpujú milardy dolárov v rámci pokusov zasahovať do iných štátov

07.03.2018 | 15:10
  0
Uviedli to členovia výboru Federálnej rady povereného ochranou ruskej štátnej suverenity.

Miliardy dolárov z amerického rozpočtu sa vynakladajú na zasahovanie do vnútorných záležitostí iných krajín. Vyhlásil to ruský senátor Andrej Klimov. Za hlavný terč podobných aktivít označil Ruskú federáciu.

„Podľa otvorených zdrojov boli miliardy dolárov z amerického rozpočtu vyčlenené na zásahy v iných štátoch,“ uviedol Klimov, ktorý stojí v čele dočasného výboru Federálnej rady povereného ochranou ruskej štátnej suverenity.

„Sme jediná krajina na svete, ktorá je schopná dať USA okamžitú reakcou, a preto budú v zasahovaní do našich záležitostí pokračovať,“ dodal senátor. V tejto súvislosti povedal, že bojovou arénou sú teraz marcové prezidentské voľby.

Spojené štáty podľa neho obviňujú množstvo ľudí, ktorí nemajú žiadne spojenie s ruskými orgánmi, ako súčasť protiruskej hystérie. „Pritom od 500 do 700 zamestnancov v ústredí CIA a tisíce na ministerstve zahraničných vecí, v Pentagone a Kongres pracujú na Rusku,“ dodal.

Washington na podporu obvinení o ruských zásahoch do amerických volieb v roku 2016 argumentoval výdavkami spravodajskej televízie RT na reklamu v USA, ktorá podľa Klimova stála niekoľko desiatok tisíc dolárov, čo je „smiešne v porovnaní s finančnými prostriedkami, ktoré Spojené štáty použili na zasahovanie do záležitostí iných štátov“.

Ďalší člen ruského výboru senátor Oleg Morozov povedal, že USA v posledných rokoch exponenciálne zasahujú do vnútorných záležitostí Ruska takým spôsobom, ktorý má dopad na takmer všetky oblasti života. Pri tejto príležitosti poukázal na finančnú podporu mimovládym organizáciám v Rusku, ktorej výška dosahuje viac ako 1,2 milardy dolárov.

„Jeden štát aktívne vkladá peniaze do iného štátu pod zámienkou vytvorenia občianskej spoločnosti, napriek tomu, že ich o to nikto nežiadal. A sú to americkí daňoví poplatníci, ktorí sa skladajú na vytvorenie inštitúcií občianskej spoločnosti v našej krajine,“ vysvetlil Morozov.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti