USA chápu len sile. Vyhlásil ruský veľvyslanec v reakcii na vyhostenie 60 diplomatov zo Spojených štátov

27.03.2018 | 11:54
  0
Anatolij Antonov upozornil, že Washington ničí aj to málo, čo v rámci rusko-amerických vzťahov zostalo.

Ruský veľvyslanec v Spojených štátoch kritizoval vyhostenie 60 diplomatov z krajiny a obvinil Washington z podkopávania vzájomných rusko-amerických vzťahov. Anatolij Antonov zároveň prisľúbil primeranú reakciu na tento nepriateľský krok.

„Môžem len povedať, že USA nerozumejú ničomu inému ako sile. Myslím si, že naša odpoveď by mala byť primeraná. Moskva prijme adekvátne rozhodnutie. Aj ako občan Ruskej federácie sa domnievam, že takéto provokatívne nerozumné kroky nemožno ponechať nezodpovedané,“ poznamenal ruský ambasádor.

Veľyslanec bol v pondelok predvolaný americkým ministerstvom zahraničia, kde mu bolo oznámené, že Spojené štáty vyhostia 48 ruských diplomatov. Neskôr bol Antonov oboznámený s tým, že Washington označil ďalších 12 diplomatov v OSN za personu non grata (nežiadúca/nechcená osoba).

„Vo svojom vyhlásení som uviedol, že tieto kroky považujem za kontraproduktívne. Oznámil som, že Spojené štáty urobili veľmi zlý krok tým, že ničia aj to málo, čo v rámci rusko-amerických vzťahov zostalo,“ doplnil ruský diplomat.

Antonov tiež vyzval na nestranné vyšetrovanie prípadu otravy bývalého rusko-britského dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Júlie.

„Chcem podčiarknúť, že do dnešného dňa neexistuje jediný dôkaz ruského zásahu do vyšetrovania prípadu ani ruského zapojenia sa do tragédie. Chcem zdôrazniť, že najoptimálnejší prístup k riešeniu prípadu Skripaľ, je pokojné profesionálne vyšetrovanie v rámci Organizácie pre zákaz chemických zbraní, v ktorom budú zastúpené všetky zainteresované štáty,“ dodal na záver veľvyslanec Ruskej federácie.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti