Trumpova pravá ruka v Európe chce povzbudiť konzervatívnych európskych lídrov v ich ďalšom úsilí

04.06.2018 | 17:41
  0
Píše o tom konzervatívny spravodajský portál Breitbart.

Americký veľvyslanec v Nemecku Richard Grenell vyjadril veľké nadšenie nad stúpajúcou popularitou konzervatívnych strán v Európe, keď povedal, že lídrov týchto stán chce povzbudiť.

„V Európe je množstvo konzervatívcov, ktorí ma upozornili na pokračujúce oživenie (tohto hnutia),“ vyhlásil ambasádor, ktorý v tejto súvislosti vyjadril zámer podporiť ďalších konzervatívcov ako aj lídrov týchto zoskupení. Nárast popularity tohto smeru je podľa neho výsledkom zlyhania ľavicovej politiky v Európe.

„Vnímam to ako vzrušujúce obdobie. Keď sa na to pozerám, máme pred sebou ešte množstvo práce. Myslím si však, že zvolenie Donalda Trumpa povzbudilo jednotlivcov a ľudí v ich úsilí obmedziť konanie politickej triedy v rozhodovaní kto voľby vyhrá a kto v nich má kandidovať,“ uviedol Grenell v rozhovore pre konzervatívny portál Breitbart.

„Ide o veľmi silný moment, keď dokážete vnímať pôsobenie úzkej elity, ktorá vám hovorí, že nemáte šancu vyhrať a pred časom sa vám v tomto duchu vysmievala,“ povedal o pôsobení malej skupiny politickej a mediálnej elity.

Nemecké médiá počas americkej prezidentskej kampane v roku 2016 jednotne kritizovali Donalda Trumpa. Týždenník Der Spiegel napríklad zverejnil na svojej obálke ilustráciu terajšieho šéfa Bieleho domu, ako odtrhol hlavu Soche slobody.

Víťaznou stratégiou je podľa Grenella zameranie sa na konzervatívne otázky, ktoré zlepšujú život obyčajných pracujúcich. V tejto súvislosti poukázal na úspech v prípade kladenia dôrazu na konzervatívnu politiku v oblasti migrácie, znižovania daní a obmedzenia vplyvu byrokracie.

Americký diplomat pri tejto príležitosti vyjadril obdiv a rešpekt rakúskemu kancelárovi. „Sebastian Kurz je rocková hviezda. Som jeho veľký fanúšik,“ poznamenal. Kurzovi ľudovci (ÖVP) sformovali minulý rok vládnu koalíciu s pravicovou Slobodnou stranou Rakúska (FPÖ). Kancelár je podľa Breitbartu jedným z najsilnejších obhajcov zaistenia bezbečnosti vonkajších hraníc Európskej únie.

Po vzniku vlády sa postavil proti nemeckej kancelárke Angele Merkelovej a odmietol utečnecké kvóty Európskej únie. Spravodajský portál tiež poukázal ne jeho boj proti islamizácii krajiny. Počas predchádzajúcej vlády Kurz presadzoval vo funkcii ministra zahraničných vecí zákaz nosenia islamských šatiek zakrývajúcich tvár.

Zdroj: breibart.com

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti