Trump vyhlásil, že vychádzať s Ruskom je dobrá vec

22.03.2018 | 12:19
  0
Šéf Bieleho domu týmito slovami reagoval na kritiku médií ohľadne jeho gratulácie Putinovi.

Americký prezident Donald Trump vrátil úder šíriteľom tzv. falošných správ ohľadne ich kritiky, že zablahoželal Vladimírovi Putinovi k víťazstvu a opätovnému zvoleniu za prezidenta Ruskej federácie. Šéf Bieleho domu povedal, že „vychádzať s Ruskom je dobrá vec“.

Trump vo svojom príspevku na sociálnej sieti Twitter reagoval na to, akým spôsobom médiá prezentovali jeho telefonát Putinovi po výsledku prezidentských volieb. Poznamenal, že v roku 2012 jeho predchodca v úrade Barrack Obama taktiež Putinovi zagratuloval.

„Falošné správy búšia, lebo chcú aby som ho zodral z kože. Sú na omyle! Vychádzať s Ruskom (a ďalšími), je dobrá vec …

V nasledujúcom príspevku poznamenal, že Rusko dokáže pomôcť vyriešiť problémy, ako napríklad situácia so Severnou Kóreou, konflikt v Sýrii, alebo boj proti tzv. islamskému štátu.

Trumpov utorkový telefonát s Vladimírom Putinom vyvolal lavínu kritiku zo strany amerických médií. Mnohé z nich dokonca tvrdili, že je to dôkaz o prezidentovej tajnej dohode s Ruskom.

Obaja lídri počas telefonického rozhovoru diskutovali o potrebe koordinovať úsilie v rámci obmedzenia pretekov v zbrojení. Rovnako sa dotkli aj potreby vzájomnej spolupráce v boji proti medzinárodnému terorizmu. Podľa Kremľa, americký prezident sa vyjadril aj k potrebe prekonať problémy v bilaterálnych vzťahoch. Prezidenti hovorili aj o situáci v Severnej Kórei, Sýrii a na Ukrajine.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti