Trump nemá rád agresiu, kvôli incidentu v Kerčskom prielive uvažuje o zrušení schôdzky s Putinom

28.11.2018 | 10:28
  0
Americký prezident pre denník The Washington Post uviedol, že v súvislosti s incidentom čaká na správu od svojich poradcov pre národnú bezpečnosť .

Americký prezident Donald Trump možno zruší plánované stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Dvojica by sa mala zísť počas samitu G20 v Argentíne.

Šéf Bieleho domu v rozhovore pre The Washington Post uviedol, že schôdzku možno zruší pre nedávny konflikt v Kerčskom prielive.

Trump nemá rád agresiu

Trump očakáva správu od svojho bezpečnostného tímu a následne sa rozhodne, či sa s Putinom stretne. „Možno to stretnutie napokon nebude,“ uviedol americký politik. „Nemám rád agresiu. Nechcem žiadnu agresiu,“ dodal.

Trump sa počas víkendu v Argentíne stretne aj s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Obe krajiny majú medzi sebou obchodné spory, ktoré by mohlo stretnutie prezidentov pomôcť vyriešiť. Čínske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že nedávny telefonický rozhovor politikov o obchodných a iných záležitostiach bol „neobyčajne pozitívny“.

Stretnutia so svetovými lídrami

Trumpov bezpečnostný poradca John Bolton potvrdil, že s prezidentom sa tiež stretnú nemecká kancelárka Angela Merkelová, japonský premiér Šinzó Abe, argentínsky prezident Mauricio Macri, juhokórejský prezident Mun Če-in, turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a indický premiér Narendra Modi.

Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabee Sanders sa vyjadrila, že Trump bude mať možnosť upevniť vzťahy s inými svetovými lídrami a podporiť globálny ekonomický systém založený na „voľnom, férovom a recipročnom obchode„.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti