Trump hrozí Rusku a Asadovi: Pripravte sa, rakety prídu a budú chytré

11.04.2018 | 14:15
  0
Ruský veľvyslanec v Libanone vyhlásil, že Spojené štáty musia počítať s tým, že všetky rakety vypálené na Sýriu budú zostrelené.

Rusko sa má pripraviť, pretože rakety na Sýriu vypálené budú. Napísal to na sociálnej sieti Twitter prezident Spojených štátov Donald Trump.

"Rusko sľubuje, že zostrelí všetky strely v Sýrii. Pripravte sa Rusko, pretože prídu, pekné a nové a "chytré!" Nemali by ste byť partneri s plynom zabíjajúcim zvieraťom (Bašárom Asadom, pozn. red.), ktorý zabije svojich ľudí a užíva si to!" napísal Trump.

Trump reagoval na vyjadrenie ruského veľvyslanca v Libanone Alexandra Zasypkina. Ten vyhlásil, že Spojené štáty musia počítať s tým, že všetky rakety vypálené na Sýriu budú zostrelené.

Zasypkin povedal, že cieľom prípadnej obrannej akcie budú aj miesta, odkiaľ budú strely odpálené.

"Ak Američania zaútočia, rakety budú zostrelené a bude sa útočiť na miesta, odkiaľ budú odpálené," povedal Zasypkin televízii Al-Manár, ktorá patrí libanonskému Hizballáhu, teda spojencovi Damasku.

Zasypkin sa odvolal na slová prezidenta Vladimira Putina a tiež náčelníka ruského generálneho štábu. Ruská armáda už v marci oznámila, že zareaguje na akýkoľvek americký útok na Sýriu a sústredí sa na vypálené strely a zariadenia použité na ich odpal. Zasypkin povedal, že by sa stretu malo zabrániť a že Rusko je pripravené vyjednávať.

Donald Trump v ďalšom príspevku na Twitteri napísal, že vzťahy USA a Ruska nikdy neboli horšie ako teraz. "A to vrátane studenej vojny."

Zdroj: ČTK

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti