Trump: Európania kvôli utečencom prichádzajú o svoju kultúru

13.07.2018 | 14:30
  0
Utečenecká kríza v Európe bola označená za najhoršiu od čias druhej svetovej vojny.

Európania umožnením nekontrolovateľného prílivu migrantov do EÚ prichádzajú o svoju kultúru a identitu. V rozhovore pre britský denník The Sun to povedal americký prezident Donald Trump, ktorý pri tejto príležitosti obvinil starostu Londýna za to, že neurobil dosť pre to, aby zabránil teroristickým útokom na mesto.

„Umožnenie prisťahovalectva v Európe je hanbou, Myslím si, že to prispelo k zmene štruktúry Európy. Ak nebudete konať veľmi rýchlo, nikdy to nebude tak ako pred tým,“ varoval šéf Bieleho domu.

Utečenecká kríza v Európe, počas ktorej prišlo od konca roku 2015 na kontinent rekordných 2,2 milióna utečencov, bola označená za najhoršiu od čias druhej svetovej vojny. Dôvodom je aj politika otvorených dverí nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. Zatiaľ čo oficiálny počet týchto ilegálnych utečencov do konca roka 2017 klesol na 600-tisíc, ďalšie tisícky z Blízkeho východu a severnej Afriky aj naďalej utekajú zo svojich krajín pred vojnou a chudobou, aby našli v Európe svoje útočisko. Tento trend má podľa Trumpa nezvratný vplyv najmä na európsku a britskú kultúru.

Americký prezident v tejto súvislosti pripomenul aj teroristické útoky, ktoré sa následne v Európe odohrali. Pri tejto príležitosti upozornil predovšetkým na štyri minuloročné útoky v Londýne.

Trump vyhlásil, že londýnsky starosta Sadiq Khan v boji s terorizmom a zločinnosťou v britskej metropole urobil veľmi zlú prácu. Nepriamo ho tak obvinil zo zodpovednosti za útoky vo Westminsteri, na Londýnskom moste, v stanici metra Parsons Green a pri mešite vo Finsbury Parku, ktoré sa odohrali v roku 2017.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti