Taliansko sa môže stať priekopníkom normalizácie vzťahov s Ruskom, myslí si Marine Le Penová

23.05.2018 | 14:37
  0
Francúzska politička vyzdvihla programové vyhlásenie novej talianskej vlády.

Budúca talianska vláda v zastúpení Hnutia piatich hviezd a Ligy Severu, môže krajinu postaviť do čela štátov usilujúcich sa o zlepšenie európskych vzťahov s Ruskom. Pre taliansky denník Corriere della Sera to uviedla predsedníčka francúzskej pravicovej strany Národný front.

„Taliansko sa môže stať priekopníkom obnovy normálnych vzťahov s takou veľkou krajinou, akou je Rusko. Dovoľte mi vyjadriť ľútosť nad tým, že Francúzsko v tejto oblasti nestojí na čele,“ povedala Marine Le Penová.

Francúzska politička vyzdvihla programové vyhlásenie koaličnej vlády zverejnené v piatok oboma politickými subjektmi, ktoré 4. marca vyhrali talianske parlamentné voľby. V programe sa spomína aj zámer skoncovať s protiruskými sankciami. Le Penová v tejto súvislosti vyhlásila, že reštrikcie proti Moskve poškodzujú európske krajiny vo väčšej miere ako na ne dopláca samotné Rusko.

Hnutie piatich hviezd a Liga severu prišli v pondelok za talianskym prezidentom Sergiom Mattarelom s návrhom na nového predsedu vlády. Do tejto funkcie nominovali univerzitného profesora Giuseppeho Conteho. Hlava štátu sa k tejto otázke vyjadrí v najbližších dňoch.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti