Taliansko chce na žiadateľov o azyl platiť menej

24.07.2018 | 09:21
  0
Touto redukciou bude Taliansko podľa Salviniho na rovnakej úrovni s ostatnými európskymi krajinami.

Taliansky minister vnútra Matteo Salvini podniká kroky na zníženie finančných prostriedkov, ktoré jeho krajina vynakladá na žiadateľov o azyl, informuje agentúra AP.



Salvini to v pondelok uviedol s tým, že iba niektorí zo žiadateľov o azyl budú dostávať rozšírené sociálne služby zamerané na pomoc s ich integráciou.



Talianske ministerstvo vnútra spresnilo, že nová smernica navrhuje dve úrovne služieb - základnú, ktorú dostávajú všetci žiadatelia o azyl, a rozšírenú pre tých, ktorí majú nárok na špeciálnu ochranu. Do tejto skupiny patria napríklad maloletí migranti bez sprievodu.

Salvini, ktorý je v rámci novej talianskej vlády hlasitým zástancom protiimigračnej línie, uviedol, že sumu, ktorú Taliansko vynakladá na jedného migranta, plánuje znížiť z 35-tich na 25 eur na deň, píše AP. Touto redukciou bude Taliansko podľa Salviniho na rovnakej úrovni s ostatnými európskymi krajinami.



Nová smernica sa týka aj zmlúv o poskytovaní služieb a navrhuje spoluprácu s talianskym protikorupčným úradom. Vyskytlo sa totiž niekoľko prípadov organizovaného zločinu infiltrovaného do služieb v migračných centrách.

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti