Talianska polícia: Migranti sa nemôžu túlať po našom území

07.08.2018 | 17:52
  0
Minister vnútra Matteo Salvini nariadil policajtom, aby dôkladne strážili hranicu na severovýchode krajiny.

Taliansky denník Il Giornale priniesol informáciu, že migranti naďalej prúdia do Európy nielen po mori, ale aj po súši. Hranice Talianska prekračujú stovky ilegálnych prisťahovalcov, ktorí na územie Európskej únie prenikajú takzvanou balkánskou trasou zo Slovinska. Pokúšajú sa tak dostať sa predovšetkým do bohatších štátov EÚ.

Taliansky minister vnútra Matteo Salvini vraj nariadil policajtom, aby dôkladne strážili hranicu na severovýchode krajiny. Vďaka zvýšenej ostražitosti strážcovia zákona zadržali 1 144 migrantov pri náhodnej kontrole 2 600 vozidiel.

Vzhľadom na to, že je táto oblasť v rámci schengenského priestoru voľného pohybu otvorená, pravdepodobne ide len o špičku ľadovca. Skutočný počet ľudí, ktorí sa cez východnú taliansku hranicu dostávajú ďalej do Európy, je pravdepodobne oveľa vyšší.

Okrem zadržania migrantov zabavila polícia aj 125 kilogramov drog, štyroch pašerákov ľudí a niekoľko obyvateľov Kosova, ktorí sa podieľali na pašovaní ľudí práve z Kosova ďalej do Európy.

„Hranice kontrolujeme na základe pokynov, ktoré sme dostali. Tento problém musíme zvládnuť, migranti sa nemôžu túlať po našom území ako duchovia, o ktorých nič nevieme. Títo ľudia musia byť identifikovaní a sledovaní,“ cituje Il Giornale Chiaru Ippolitiovú zo špeciálneho úradu polície.

Zdroj: napalete.sk / novinky.cz


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti