Talianska Liga Severu ostro zaútočila na európskeho komisára

16.05.2018 | 14:33
  0
Eurokomisár Avramopoulos totiž vyzval Talianov, aby v rámci migračnej politiky reflektovali politiku Bruselu.

Predseda talianskej politickej strany Liga Severu Matteo Salvini kritizoval vo svojom príspevku na Twitteri predstaviteľa Euróspkej únie za zjavný pokus o zasahovanie do talianskych vnútorných záležitostí, najmä pokiaľ ide o otázky migrácie.

Salvini reagoval na predchádzajúce poznámky eurokomisára pre migráciu Dimitrisa Avramopoulosa, ktorý vyzval Taliansko, aby zachovalo svoj súčasný postoj voči migrácii, ktorá je v súlade s centrálnou politikou Bruselu.

„Dúfame, že v oblasti migračnej politiky nedôjde k žiadnym zmenám,“ uviedol v utorok Avramopoulos.

Šéf Ligy Severu na Twitteri zverejnil obrázok eurokomisára a fotografiu utečenecov, ktorí sa cez Stredozemné more snažia dostať do Európy.

„Ďalšie zasahovanie od nevoleného (úradníka). Privítali a zachovávali sme až príliš dlho, teraz nadišiel čas zákonnosti, bezpečnosti a odmietnutí!“ komentoval taliansky politik.

Avramopoulos okrem vyjadrenia nesúhlasu so zmenou talianskej migračnej politiky kritizoval aj plánované zmeny v národnom rozpočte krajiny, ale aj zmeny v jej hospodárskej politike.

Na zdôraznenie rastúceho a prevládajúceho euroskepticizmu, hovorca Ligy Severu 15. mája odkázal, že nadišiel čas povedať Európskej únii, že „Taliani sú na prvom mieste“. Pri tejto príležitosti podrobil kritike nariadenia EÚ, ktoré obmedzujú možnosti urobiť významné zmeny v politike štátnych výdavkov.

„Musíme byť schopní hovoriť jednohlasne, povedať EÚ, ktorej ročne platíme miliardy eur, že pre nás sú na prvom mieste Taliani,“ uviedol Claudio Borghi.

V nedávnych talianskych parlamentných voľbách získali popularitu antisystémové a euroskeptické strany na čele s Ligou Severu a Hnutím piatich hviezd, ktoré sa zatiaľ neúspešne snažia zostaviť vládny kabinet.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti