Szijjártó: Soros a Brusel sa môžu snažiť koľko chcú, migranti v Maďarsku nebudú. Milujeme svoju vlasť a nedáme ju iným

20.04.2018 | 11:51
  0
Maďarský minister zahraničia upozornil na proimigračnú lobby v Európskom parlamente, ktorá slepo presadzuje svoju agendu.

Vláda v Budapešti sa bude aj naďalej držať svojho silného protimigračného postoja, napriek snahám Európskej únie a médií prezentovať migráciu v pozitívnom svetle a ako základné ľudské právo. Oznámil to maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

„Bez ohľadu na to, koľkokrát George Soros pricestuje do Bruselu, bez ohľadu na to, koľkokrát je otázka nelegálneho prisťahovalectva zaradená do programu a bez ohľadu na to, koľko spojencov má George Soros v Bruseli, my necúvneme. Nelegálnym prisťahovalcom bude v budúcnosti aj naďalej zamietnutý vstup do Maďarska,“ vyhlásil Szijjártó.

Minister pripomenul, že po víťazstve konzervatívnej strany Fidesz vedenej premiérom Viktorom Orbánom, pokračuje zo strany EÚ a promigračných strán tlak na Maďarsko. Volebný výsledok bol spochybnený, keď prišiel miliardár George Soros do Bruselu na rokovanie s podpredsedom Európskej komisie. Deň po jeho návšteve sa v Európskom parlamente uskutočnilo plenárne zasadnutie o Globálnej dohode OSN ohľadne migrácie.

Szijjártó v tejto súvislosti uviedol, že rozprava v Európskom parlamente je jasným signálom toho, že Bruselu a OSN ide o to, aby do Európy prúdili masy migrantov. Návrh uznesenia označil ako jednoduchý nástroj zameraný na vykresľenie migrácie ako základného ľudského práva, so zámerom poukázať na pozitívne účinky migrácie. Podľa jeho vyjadrenia proimigračná lobby v Európskom parlamente slepo presadzuje svoju agendu a útočí na krajiny, ktoré s ňou nesúhlasia. Zároveň táto lobby zľahčuje vážne dôsledky migrácie.

„Ak má migrácia iba pozitívne účinky, ako je možné, že za posledného poldruha roka bolo počas teroristických útokov v Európe, ktoré spáchali prisťahovalci, zabitých 330 ľudí. Prečo George Soros a jeho ľudia v Európskom parlamente bojujú proti konkrétnym európskym krajinám namiesto toho, aby bojovali proti terorizmu?“ spýtal sa šéf maďarskej diplomacie.

Napriek tlaku Bruselu bude podľa neho Budapešť aj naďalej odmietať tvrdenia o pozitívnom dopade migrácie a domáce výzvy v oblasti populácie a trhu práce bude riešiť s „Maďarmi a s maďarskými rodinami“.

„Chceli by sme mať v krajine viac maďarských detí a viac maďarských rodín, nie viac migrantov. Milujeme svoju vlasť a nedáme ju iným,“ uzavrel Szijjártó.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti