Szijjártó: Maďarsko sa nepripojí ku krajinám kritizujúcim USA

31.05.2018 | 10:53
  0
Šéf maďarskej diplomacie poukázal na spoluprácu Budepešti a Washingtonu v boji proti ilegálnej migrácii.

Maďarsko sa nepostaví do radu európskych krajín, ktoré už pomaly "maniacky" kritizujú USA, ubezpečil v stredu vo Washingtone maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó šéfa diplomacie USA Mikea Pompea.

Podľa agentúry MTI maďarský minister po schôdzke podotkol, že Spojené štáty vnímajú Maďarsko a celý región strednej Európy ako prirodzeného spojenca.

Szijjártó dodal, že USA a Maďarsko spolupracujú v zahraničnopolitických otázkach, ako napríklad v otázke reformy Organizácie spojených národov (OSN), ale aj v snahe dosiahnuť čestný medzinárodný postoj k Izraelu.

"Spolupracujeme aj v boji proti ilegálnej migrácii, terorizmu či v ochrane kresťanských spoločenstiev vo svete," zdôraznil šéf maďarskej diplomacie.

Internetové vydanie maďarského ľavicového denníka Népszava v súvislosti so schôdzkou poznamenalo, že maďarského ministra zahraničných vecí prijali vo Washingtone naposledy v roku 2012, keď János Martonyi presviedčal Hillary Clintonovú, že v Maďarsku je "všetko v poriadku".

Denník dodáva, že pre Pompea, ktorý predtým riadil CIA, zrejme otázka dodržiavania pravidiel právneho štátu v Maďarsku nebola hlavnou témou rozhovoru so Szijjártóom.

Zdroj: 24hod.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti