Sýrsky utečenec ďakuje mame Merkelovej za sociálne dávky a podporu pre jeho dve manželky a šesť detí

21.02.2018 | 11:26
  0
Negramotný Ahmad A. v dokumente nemeckej televízie povedal, že sám nevie koľko peňazí od štátu dostáva.

Spiegel TV odvysielal dokumentáry film o sýrskom utečencovi, ktorý v roku 2015 ušiel z krajiny a usadil sa v Nemecku, kde žije so svojimi dvoma manželkami a šiestimi deťmi.

Napriek tomu, že pylogamia je v Nemecku ilegálna, nemecké úrady povolili príchod jeho druhej ženy, pretože pár má spolu štyri deti. Nemeckým úradom neprekážal ani fakt, že druhá manželka mala v čase sobášu iba 13 rokov. Ahmad A. sa s prvou ženou oženil keď mala 14 rokov.

Sýrsky utečenec so svojou veľkou rodinou býva v dvojposchodovom dome, ktorý mu poskytla miestna komunita. Novinárom zo Spiegel TV povedal, že vo svojej domovine má aj tretiu ženu, pre ktorú by potreboval ešte väčší dom. Dodal, že jeho konečným plánom sú štyri manželky a desať detí.

„Máme tu podporu. Poskytujú nám sociálne výhody a dali nám k dispozícii tento dom,“ povedal Ahmad. Dodal, že po úteku zo Sýrie sa Nemecko stalo jeho vysnívanou destináciou.

„Veľmi veľmi ďakujem, mama Merkelová. Je to jediná osoba, ktorá súcítila s utrpením Sýrčanov. Ďakujem aj Nemcom, aj keď medzi nimi existujú rasisti. Ale Nemci tiež prežili vojnu a preukázali veľký súcit Sýrčanom,“ pokračoval 32-ročný utečenec.

Rodine bol udelený štatút utečencov na tri roky. Ahmadovi, ktorý je negramotný a nekvalifikovaný pracovník si tak môže postupne začať hľadať prácu. Ten by však chcel radšej zostať so svojimi deťmi doma. Podľa vlastných slov si ani neuvedomuje koľko peňazí od štátu dostáva. „Neviem. Odošlú mi peniaze a ja idem do banky a vyberiem si ich,“ vysvetil novinárom zo Spiegel TV.

Kritici poukazujú na to, že jeho druhá manželka je ešte dieťaťom a pripomínajú, že podobný vzťah možno v Nemecku považovať za pedofíliu.

Zdroj: rt.com / spiegel.tv


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti