Sýrske vládne sily úplne ovládli mesto Dúmá, poslednú baštu povstalcov

12.04.2018 | 11:10
  0
Mesto Dúmá sa uplynulý víkend stalo terčom údajného útoku chemickými zbraňami.

Sýrske vládne sily úplne ovládli mesto Dúmá, poslednú baštu povstalcov v oblasti východná Ghúta pri metropole Damask. Vo štvrtok o tom informovali ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na predstaviteľa ruskej armády Jurija Jevtušenka.

"Vztýčená štátna vlajka nad budovou v meste Dúmá ohlasuje ovládnutie tejto lokality a teda celej východnej Ghúty," vyhlásil generálmajor Jevtušenko, náčelník ruského Strediska pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii, ktorého citovala aj agentúra Reuters.

Mesto Dúmá sa uplynulý víkend stalo terčom údajného útoku chemickými zbraňami. Západ obviňuje z útoku sýrske sily prezidenta Bašára Asada podporovaného Ruskom, ktoré Asadovej ofenzíve v tejto oblasti dosiaľ pomáhalo náletmi.

Damask aj Moskva obvinenia odmietli. Spojené štáty a ďalšie západné krajiny v tejto súvislosti nevylučujú ani odvetný úder na sýrske vládne ciele. Rusko varuje, že by to malo vážne následky.

Rusko podľa Jevtušenka rozmiestni v Dúme jednotky vojenskej polície, aby tam udržiavali poriadok, dodala ruská agentúra TASS.

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti